Πολλές νέες μαμάδες διαπιστώνουν με έκπληξη ότι χάνουν περισσότερες τρίχες από το συνηθισμένο τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Τα μαλλιά επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα μέχρι τα πρώτα γενέθλια του μωρού. Κανονικά, το 85 με 95% των τριχών στο κεφάλι μεγαλώνει συνέχεια, με ένα μικρό ποσοστό να παραμένει σταθερό. Κατά μέσο όρο, χάνουμε 100 τρίχες την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ανεβασμένο επίπεδο των οιστρογόνων αυξάνει το στάδιο ανάπτυξης. Πέφτουν λιγότερες τρίχες και συνήθως έχετε πιο πλούσια κόμη. Ωστόσο, μετά τον τοκετό, το επίπεδο των οιστρογόνων μειώνεται και μέσα σε 5 μήνες, βλέπετε περισσότερα μαλλιά στο μπάνιο όταν τα λούζετε. Είναι πολύ πιο εμφανές σε γυναίκες με μακριά μαλλιά. Αν πιστεύετε ότι η ποσότητα που χάνετε είναι αρκετά μεγάλη, μιλήστε με το γιατρό σας γιατί μπορεί να πρόκειται για αναιμία ή επιλόχειο θυρεοειδή.

Τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό; Δεν μπορείτε να προλάβετε την πτώση των τριχών αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά προϊόντα για να δώσετε στο μαλλί σας περισσότερο όγκο μέχρι να επανέλθει. Αν κουράζεστε να μαζεύετε τρίχες, σκεφτείτε το καρέ. Είναι κομψό και πρακτικό γιατί δεν μπλέκεται το μωρό με τα χέρια του και δεν βλέπετε τα όμορφα μαλλιά σας να εξανεμίζονται κάθε μέρα.