Το να φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή ενώ είστε έγκυος, είναι πολύ σημαντικό για εσάς αλλά και για το παιδί. Ο καθαρισμός των δοντιών, οι ακτινογραφίες, η τοπική αναισθησία και τα παυσίπονα θεωρούνται ασφαλή για εσάς. Αν μάλιστα καθυστερείτε τον οδοντικό έλεγχο μπορεί να προκαλέσετε σοβαρούς κινδύνους στην υγεία και των δύο σας.

Οι γυναίκες που κυοφορούν έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην ουλίτιδα και αν δεν θεραπευτεί, οδηγεί σε ακόμα σοβαρότερα προβλήματα των ούλων, ακόμα και στην απώλεια των δοντιών. Τα βακτήρια μία μόλυνσης στα δόντια μεταφέρονται στη ροή του αίματος και απειλούν τη ζωή του παιδιού. Μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του δοντιού που περιλαμβάνει αφαίρεση πλάκας ώστε να αποτραπεί η ουλίτιδα και τερηδόνα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας με φθοριούχα οδοντόκρεμα δύο φορές τη μέρα και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα μία φορά. Όταν επισκεφθείτε τον οδοντίατρο, ενημερώστε τον για την εγκυμοσύνη ώστε να φροντίσει να κάθεστε άνετα και να είναι ακόμα πιο σχολαστικός με τη στοματική υγιεινή σας.