Πρέπει να είστε σωστά προετοιμασμένες για τον τοκετό από τον 8ο μήνα εγκυμοσύνης, γιατί δεν ξέρετε με ακρίβεια ποια θα είναι η μέρα. Ιδανικά, πρέπει να έχετε μία τσάντα για τα απαραίτητα της γέννας και μία τσάντα για μετά τη γέννα.

Για τον τοκετό: θα χρειαστείτε μία φωτογραφία ταυτότητας, τη βιβλιάριο υγείας και ασφάλισης και όποια άλλα χαρτιά χρειάζεται το νοσοκομείο. Αν έχετε μυωπία, αποφύγετε τους φακούς επαφής και πάρτε μαζί τα γυαλιά οράσεως. Ένα μπουρνούζι, ένα νυχτικό, παντόφλες και κάλτσες. Αν γεννάτε καλοκαίρι, προτιμήστε λεπτά βαμβακερά υφάσματα χωρίς μανίκια.

Θα χρειαστείτε επίσης πράγματα που σας χαλαρώνουν: το δικό σας μαξιλάρι, μουσική και ακουστικά, μία φωτογραφία αγαπημένου σας και ένα βιβλίο που σας ηρεμεί.

Για μετά τον τοκετό: ένα νυχτικό, το κινητό με το φορτιστή του ώστε να μιλήσετε με φίλους και συγγενείς που θα θέλουν να μάθουν τα νέα ή να σας επισκεφθούν στο νοσοκομείο. Υγιεινά σνακ ώστε να παίρνετε ενέργεια, ώστε να μην χρειαστεί να βασιστείτε μόνο σε αυτά που παρέχει το νοσοκομείο αλλά και είδη μπάνιου, όπως η οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, αποσμητικό, βούρτσα και λαστιχάκια μαλλιών. Θα χρειαστείτε επίσης άνετα εσώρουχα, ένα ημερολόγιο και στυλό για να σημειώνετε τις σκέψεις και τι γίνεται τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό, ρούχα για την επιστροφή στο σπίτι και δωράκια για τα μεγάλα παιδιά στο σπίτι. Μην πάρετε μαζί κοσμήματα, πολλά λεφτά, φάρμακα, πάνες και αντλία στήθους