Μπορεί να είναι απλό να κάνεις τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, αλλά τα αποτελέσματα συχνά ίσως προκαλέσουν σύγχυση. Μία ανάλογη κατάσταση είναι όταν η θετική γραμμή του τεστ είναι ελαφρώς ορατή. Συνήθως, αυτό είναι ένδειξη εγκυμοσύνης αλλά κάθε εγκυμοσύνη και κάθε τεστ είναι διαφορετικό. Στην αρχή εξάλλου, τα ορμονικά επίπεδα είναι ακόμα χαμηλά. Επομένως, μόνο ο γιατρός μπορεί να σας πει με σιγουριά αν η ελαφρώς ορατή θετική γραμμή σημαίνει εγκυμοσύνη, αποβολή ή αν προκύπτει λόγω συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής.

Αν αυτό συμβεί σε εσάς, είναι καλό να περιμένετε μερικές μέρες και να επαναλάβετε το τεστ. Αν είναι θετικό τη δεύτερη φορά, καλέστε το γιατρό σας για ένα ραντεβού. Αν τη δεύτερη φορά είναι αρνητικό και σας έχει έρθει περίοδος, είναι πιθανό να είχατε αποβολή. Αυτό δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί γιατί είναι αρκετά κοινό και δεν επηρεάζει την ικανότητά σας να ξανασυλλάβετε.

Καλέστε το γιατρό σας αν δείτε έστω και λίγο αίμα και έχετε θετικό τεστ εγκυμοσύνης ή αν λαμβάνετε ειδική φαρμακευτική αγωγή με έντονα ενεργό το στοιχείο Hcg, είναι προτιμότερο να κάνετε έλεγχο για εγκυμοσύνη στο γιατρό σας και όχι με τεστ στο σπίτι.