Η πιο θρεπτική επιλογή για το μεσημεριανό σας γεύμα! Υλικά για 2 μερίδες 1 κούπα φακές 1 μεγάλο λεμόνι, στυμμένο και ξυσμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια 2 σέλινα, κομμένα σε κυβάκια Ελιές, ψιλοκομμένες 1/2 αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους 110 γρ φέτα, θρυμματισμένη Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βράστε σε μια κατσαρόλα 3 κούπες νερό και τις φακές για 10 λεπτά, Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τις φακές για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε τις και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο κα ανακατέψτε. Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο και τις ελιές και ανακατέψτε καλά. Προτού σερβίρετε προσθέστε το αγγούρι και τη φέτα.
Μεσογειακή σαλάτα με φακές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ