Ίσως έχετε ακούσει ότι η πολλή ή λίγη γυμναστική ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε, κάνει τη διαδικασία πιο δύσκολη για εσάς. Πάμε να δούμε τι είναι αλήθεια και τι μύθος.

Ξεκινήστε τη γυμναστική. Η συνήθεια της σωματικής άσκησης πριν συλλάβετε σας βοηθά να έχετε μεγαλύτερη αντοχή στον τοκετό αλλά και να κάψετε πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Βελτιώνει τη γονιμότητα αν πάσχετε από πολυκυστικές ωοθήκες. Ανακαλύψτε ποιες ασκήσεις είναι πιο εύκολες και βολικές για εσάς.

Μην περιμένετε την εγκυμοσύνη για να αρχίσετε. Είναι σημαντικό να είστε σε πολύ καλή φόρμα ώστε να υποδεχθείτε το έμβρυο. Επιπλέον, αν ξεκινήσετε από νωρίς, είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε τη ρουτίνα και στην εγκυμοσύνη.

Βρείτε συνδυασμό ασκήσεων. Είναι καλό να έχετε αρκετές επιλογές σε ασκήσεις που σας αρέσουν. Αν βρέχει και δεν μπορείτε να πάτε για περπάτημα, μπορείτε να κάνετε ζούμπα σε τάξη. Η ιδανική πρόταση είναι το κολύμπι γιατί δεν έχει αρνητικές συνέπειες και σας χαρίζει την αίσθηση της ελευθερίας.

Δυναμώστε τον κορμό σας. Μεγαλώνει η κοιλιά, το στήθος και αλλάζει το κέντρο βάρους, προκαλώντας τράβηγμα σε άλλα μέρη του σώματος. Ο γερός κορμός του σώματος σας δίνει ισορροπία και καλύτερη στάση, που είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στην εγκυμοσύνη.

Μην αθλείστε πολύ έντονα. Αν το κάνατε πριν, ήρθε η ώρα να χαμηλώσετε τους ρυθμούς σας. Η σωματική άσκηση είναι μία μορφή άγχους στο σώμα και ο,τιδήποτε υπερβολικό μπορεί να γίνει επιβλαβές. Προτιμήστε το περπάτημα, το κολύμπι ή τις απλές ασκήσεις.

Μην κάνετε focus στην απώλεια κιλών. Μπορεί να ακούγεται ιδανικό το να χάσετε βάρος πριν πάρετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, αλλά δεν είναι αυτή η σωστή στιγμή. Πρέπει να παίρνετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία και όχι να τα στερείστε.