Είναι αλήθεια. Μπορεί να έχετε προσέξει ότι είχατε συχνότερη ανάγκη από το συνηθισμένο πριν καν μάθετε ότι περιμένετε παιδί. Είναι ένα από τα πιο κοινά πρόωρα σημάδια που ξεκινούν γύρω στις έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης. Οι ορμονικές αλλαγές κάνουν το αίμα να ρέει πιο γρήγορα μέσα από τα νεφρά και γεμίζουν την κύστη πιο συχνά.

Όσο η μήτρα διευρύνεται για να χωρέσει το μωρό καθώς μεγαλώνει, μπορεί να ασκήσει πίεση στην κύστη και να νιώθετε ότι είναι πιο γεμάτη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Συνήθως νιώθετε ανακούφιση στην αρχή του δεύτερου τριμήνου καθώς η μήτρα μεγαλώνει αρκετά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο συμφωνούν οι έρευνες.

Σε μία μελέτη, όπου μετρήθηκε η ποσότητα και η συχνότητα κατά την οποία ουρούν οι εγκυμονούσες, οι ερευνητές βρήκανε ότι η συχνότητα και η ποσότητα αυξάνονταν με το πέρασμα της εγκυμοσύνης και δεν υπήρχαν κενά στο δεύτερο τρίμηνο.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι γυναίκες πηγαίνουν πιο συχνά στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συμβαίνει επειδή ξαπλώνετε, και το υγρό που συγκεντρώνεται στα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας επιστρέφει στη ροή του αίματος και καταλήγει στην κύστη.