Αυτά που κάνετε πριν και μετά την προπόνησή σας είναι σχεδόν εξίσου σημαντικά με αυτά που κάνετε κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο γυμναστήριο. Κάποια λάθη μπορούν να αναιρέσουν όλη σας τη σκληρή δουλειά.

Συγκεντρώσαμε πέντε συνήθειες που καταστρέφουν την προσπάθειά σας.

1. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο μετά από μια προπόνηση για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας ενυδατώνεται σωστά.

Ένα ρόφημα που μπορεί να αυξήσει τους ηλεκτρολύτες και τα επίπεδα γλυκογόνου σας είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί.

2. Κάθεστε ακίνητη για το υπόλοιπο της ημέρας Εάν είστε κολλημένη σε ένα σημείο για το υπόλοιπο της ημέρας, το σώμα σας θα είναι σφιγμένο (όχι με την καλή έννοια).

Καλό θα ήταν να κάνετε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας μια άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό. Θα κάνει θαύματα στο σώμα σας.

3. Δεν κοιμάστε αρκετά Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τα πάντα: από το δέρμα σας έως τα επίπεδα συγκέντρωσής σας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για το σώμα σας να επαναφορτίζεται. Το σώμα ανοικοδομείται περισσότερο όταν κοιμάστε, επομένως ο ύπνος είναι το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

4. Τρώτε λιπαρά τρόφιμα

Προφανώς δεν πρέπει να τρώτε πρόχειρο φαγητό μετά το γυμναστήριο, αλλά ακόμη και τα “καλά” λίπη θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.

Τα λίπη επιβραδύνουν τη διαδικασία του πεπτικού συστήματος, οπότε ποτέ δεν πρέπει να τα τρώτε μετά την προπόνηση σας.

Προτιμήστε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που εισέρχονται γρήγορα στο αίμα και τροφοδοτούν τους μυς.

5. Δεν κάνετε διατάσεις

Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν έχει σημασία πόσο φορτωμένη είναι η μέρα σας, πρέπει να κάνετε διατάσεις μετά την προπόνηση.

Οι μύες σας έχουν συσταλθεί για μια ώρα και πρέπει να το αναιρέσετε αυτό.

Το να μην τεντώνεστε μετά την προπόνηση μπορεί να προκαλέσει περιορισμούς στην κίνησή σας και να σας κάνει πιο ευάλωτη σε τραυματισμούς.