Αν και υπάρχουν λίγες αποδείξεις σε διαθεσιμότητα, οι ειδικοί μας καθησυχάζουν ότι είναι ασφαλές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληροφοριών στην Τερατογένεση, που συλλέγει και παρέχει πληροφορίες σε πιθανούς κινδύνους στην αναπαραγωγή, μας ενημερώνουν ότι η έκθεση ζώων σε βαφές, ενώ κυοφορούσαν, δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές που να δείχνουν ότι οι βαφές προκαλούν αλλαγές στις εγκυμοσύνες των ανθρώπων και υπάρχουν αρκετές γυναίκες που το έχουν τολμήσει.

Άλλη μία σημαντική πληροφορία που μας δίνουν είναι ότι ελάχιστα χημικά στοιχεία της βαφής απορροφώνται από τον οργανισμό. Η μελέτη από ειδικούς δεν σταματά, γιατί όσο ‘φυσική’ και αν είναι μία βαφή, παρασκευάζεται από χημικά.

Αν αποφασίσετε να το κάνετε, καλύτερα να περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, όπου τα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης του μωρού έχουν ολοκληρωθεί. Γενικά, προτιμήστε τις ανταύγειες ή το μπαλαγιάζ ώστε να μην καλύψετε όλο το κεφάλι με βαφή. Αν το κάνετε μόνη σας, βάλτε ειδικά γάντια και βάψτε τα μαλλιά σε ανοιχτό χώρο ώστε να μην εισπνέετε τα χημικά στοιχεία της. Μην την αφήσετε πολλή ώρα και ξεβγάλτε πολύ καλά τα μαλλιά και το κρανίο.