Η υγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνη μπορεί να αποτελέσει πρόκληση εάν έχετε τρελό πρόγραμμα και πολλές λιγούρες. Η ισορροπία είναι απαραίτητη όμως για το μωρό σας αλλά και για τη διατήρηση της δικής σας ενέργειας. Ένα σωστό πλάνο σχεδιάζεται έτσι ώστε να καλύπτετε τις διατροφικές ανάγκες σας, να παίρνετε λίγες θερμίδες και να μην μένετε ποτέ νηστική. Πάμε να δούμε μερικές ενδεικτικές προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Πρωινό

Τορτίγια με αυγό. Φτιάξτε ομελέτα ή scrambled με ένα μόνο αυγό και λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρετε με λίγο σπανάκι και βάλτε όλο το μείγμα σε μία τορτίγια ολικής άλεσης προσθέτοντας ντοματίνια ή λίγη κόκκινη σάλτσα.

Σάντουιτς με τυρί και αχλάδι. Πάρτε ένα ψωμάκι για τοστ και κόψτε λεπτές λωρίδες από ένα αχλάδι με λίγο άπαχο τυρί. Βάλτε το όλο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και απλώστε 1 κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου.

 

Μεσημεριανό

Αραβική πίτα με αυγό και λαχανικά. Μπορείτε να γεμίσετε μία πίτα με ό,τι σας αρέσει. Αυγά, αγγούρι, χούμους, καροτάκι, ντοματίνια, σπανάκι και λίγη πάπρικα για έξτρα γεύση. Συνοδεύστε με λίγα σταφύλια.

Μεξικάνικη σαλάτα. 2 φλιτζάνια κομμένο μαρούλι με 1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια, γλυκοπατάτα, ντοματίνια και καλαμπόκι.

 

Δείπνο

Κοτόπουλο πανέ με μαρινάρα. Πανάρετε το στήθος κοτόπουλο σε γαλέτα και αυγό και συνοδεύστε με μία ελαφριά κόκκινη σάλτσα που έχει κομμάτια από ντομάτες.

Εύκολη πίτσα με σαλάτα. Μπορείτε να φτιάξετε την υγιεινή εκδοχή του με λίγο πέστο βασιλικού, μπρόκολο, ντοματίνια , άπαχο τριμμένο τυρί και λίγο ελαιόλαδο.

 

Σνακ

Κρακεράκια με τυρί αλλά με μέτρο στην ποσότητα

Γιαούρτι με φρούτα

Κρακεράκι με λίγο φιστικοβούτυρο

Λίγη μαύρη σοκολάτα