Ίσως έχετε ακούσει αρκετές φορές την ιστορία ‘δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος γιατί έκανα το τεστ και βγήκε αρνητικό’. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο και τελικά η εγκυμοσύνη εξελίσσεται κανονικά, υπάρχουν λόγοι που μπορεί να μην είχατε καν σκεφτεί και κάπου έχετε κάνει λάθος.

 

Κάνατε το τεστ πολύ νωρίς. Είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι τη στιγμή που θα διαπιστώσετε ότι η περίοδός σας έχει καθυστερήσει. Τότε ξεκινά να εντοπίζεται η ορμόνη της εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, η συνηθισμένη ακρίβεια του τεστ φτάνει στο 97%. Το υπόλοιπο 3% μπορεί να χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο και αυτό συνήθως εξαρτάται από το μηνιαίο κύκλο κάθε γυναίκας. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γυναίκες μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη τους έξι εβδομάδες μετά την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου τους.

Μήπως είχε λήξει το τεστ; Πολλές φορές αγοράζουμε προϊόντα και αμελούμε να ελέγξουμε την ημερομηνία λήξης τους. Μπορεί να ακούγεται κουτό, αλλά συμβαίνει.

Κάνατε το τεστ με λάθος τρόπο. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται με ακρίβεια. Οι γιατροί προτείνουν να επιλέξετε τις πρωινές ώρες λόγω των υψηλών ποσοστών της ορμόνης της εγκυμοσύνης (Hcg).