Οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε πού και πού ένα λαχταριστό χάμπουργκερ ή ένα σουβλάκι, αλλά οι πολλές ποσότητες καθυστερούν το χρόνο σύλληψης. Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, μας ενημερώνει ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε τις τηγανιτές πατάτες με τα φρούτα, εάν θέλουμε να συλλάβουμε.

Η έρευνα μελέτησε τη διατροφή 5.600 γυναικών χωρίς παιδιά που ζουν στη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και ανακάλυψε ότι όσες έτρωγαν fast food τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, τους έπαιρνε ένα μήνα περισσότερο να συλλάβουν. Επίσης, οι γυναίκες που έτρωγαν φρούτα 1-3 φορές το μήνα τους έπαιρνε 15 μέρες περισσότερο να συλλάβουν συγκριτικά με εκείνες που έτρωγαν καθημερινά.

Η Κλερ Ρόμπερτς, επικεφαλής της έρευνας και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου στην Αδελαίδα είπε: ‘μία διατροφή καλής ποιότητας που περιλαμβάνει φρούτα και ελάχιστη κατανάλωση fast food, βελτιώνει τη γονιμότητα και μειώνει το χρόνο που μας παίρνει να συλλάβουμε. Όλοι- άντρες και γυναίκες- πρέπει να ξεκινήσουν την προετοιμασία υγιούς εγκυμοσύνης μήνες, ίσως και χρόνια, νωρίτερα ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους αλλά και αυτή του παιδιού που θα έρθει.