Το Πάσχα πλησιάζει και η έρευνα για τα παιδικά παπούτσια που θα αγοράσετε για το παιδί ή το βαφτιστήρι σας έχει ξεκινήσει. Οι επιλογές πολλές και αν δεν έχετε κατευθυντήριες γραμμές στο μυαλό σας μπορεί να χαθείτε. Και φυσικά ο στόχος που πρέπει να πετύχετε είναι τριπλός. Τα παπούτσια να αρέσουν στο παιδί ώστε να τα φοράει χωρίς να γίνεται μάχη. Να αρέσουν στους γονείς ώστε να μην καταλήξουν στο πατάρι. Και να αρέσουν και στο… πόδι για να συνοδεύουν το μικρό σας σε κάθε δραστηριότητα.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας προτού διαλέξετε τα σωστά παπούτσια για το παιδί;

  • Το σωστό μέγεθος παπουτσιού.Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά τα παιδιά αλλάζουν νούμερο με αστραπιαίες ταχύτητες. Καλύτερα λοιπόν να κάνετε ένα τσεκάρισμα με τους γονείς ή ακόμα και το ίδιο το παιδί (αν είναι πιο μεγάλο σε ηλικία) προτού προχωρήσετε. Μια καλή ιδέα για να κερδίσετε χρόνο είναι να αγοράσετε παπούτσια από e-shop. Εκεί μπορείτε και να ελέγξετε τον οδηγό μεγεθών που συνήθως διαθέτουν.
  • Το είδος του παπουτσιού. Το Πάσχα πέφτει αργά φέτος, οπότε φροντίστε να διαλέξετε πιο ανοιχτά/καλοκαιρινά παπούτσια. Αν επιλέξετε κλειστού τύπου παπούτσια για το παιδί το πιο πιθανό είναι να φορεθούν ελάχιστες φορές και μετά να μπουν στην ντουλάπα μέχρι το Φθινόπωρο που το πόδι του παιδιού θα έχει μεγαλώσει. Αποτέλεσμα το παιδί να μην τα ευχαριστηθεί όσο θα θέλατε. Πάντως στην περίπτωση που δεν προλάβει να τα φορέσει όσο θα θέλατε, αν η επιλογή που έχετε κάνει είναι η σωστή τότε τα παπούτσια μπορούν να πάνε από παιδί σε παιδί.
  • Να είναι ανατομικά. Τα παιδιά χρειάζονται παπούτσια που υποστηρίζουν σωστά το περπάτημα και είναι άνετα. Αυτή η επιλογή θα ενθουσιάσει σίγουρα και τους γονείς. Στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή κολεξιόν της DPAM βρήκαμε πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις σε παπούτσια που φοριούνται όλες τις ώρες, στο σχολείο, στο παιχνίδι ή σε μια βόλτα μαζί σας.
  • Τον χαρακτήρα του παιδιού. Αν το βαφτιστήρι σας αγαπάει το τρέξιμο και την περιπέτεια καλύτερα να προτιμήσετε τα ανάλογα παπούτσια. Αν από την άλλη, προτιμάει τις πιο χαλαρές καταστάσεις κάντε την ανάλογη επιλογή. Επίσης αν το παιδί δείχνει προτίμηση σε κάποιο στυλ θα πρέπει να το λάβετε υπόψη σας. Του αρέσουν τα φωτεινά χρώματα ή τα πιο σκούρα; Θέλει παπούτσια με κορδόνια ή με αυτοκόλλητη ταινία;

 

H DPAM φιλοξενεί στα καταστήματά της μια ιδιαίτερα μεγάλη σειρά από επώνυμα παιδικά παπούτσια

 

Και αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας τι παπούτσια ταιριάζουν στο αγαπημένο σας βαφτιστήρι, μπορείτε να σκεφτείτε τη λύση των shoe experts. Μπορεί να σας ακούγεται λίγο «ξένο» για τα ελληνικά δεδομένα αλλά υπάρχει και εδώ. Οι ειδικοί της DPAM έχουν αρκετές συμβουλές να δώσουν ώστε να βρείτε τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε παιδί μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε επώνυμα brands, σχέδια και χρώματα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα παπούτσια που διαθέτει η DPAM μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα 20 φυσικά καταστήματα ή το eshop.