Η εγκυμοσύνη είναι αναμφίβολα μία από τις πιο σημαντικές φάσεις στη ζωή μίας γυναίκας, και όπως κάθε νέο πράγμα που έρχεται, έτσι και εδώ υπάρχουν αρκετές αλλαγές που βιώνουμε, τουλάχιστον σε σωματικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν είναι καλό να είμαστε ενήμερες και προετοιμασμένες για τις αλλαγές που θα βιώσουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

  1. Ευαίσθητο στήθος. Φαίνονται μεγαλύτερα, πιο μαλακά και σίγουρα πονούν πολύ πιο εύκολα. Πολλές φορές, αυτή η ξαφνική ευαισθησία μπορεί να προκαλέσει και ψυχολογικές αλλαγές στη διάθεση. Όταν περνάτε από το ένα τρίμηνο στο άλλο, θα χρειάζεστε και διαφορετικό μέγεθος στηθόδεσμου.
  2. Αλλαγές στη διάθεση. Μία γυναίκα γνωρίζει τις εναλλαγές εξαιτίας του μηνιαίου κύκλου αλλά εδώ μιλάμε για μεγαλύτερη ροή ορμονών. Μέσα σε αυτές τις αλλαγές, μπαίνουν και οι περίεργες λιγούρες για ανεξήγητους συνδυασμούς τροφών.
  3. Πρωινή ναυτία. Συμβαίνει συνήθως στο πρώτο τρίμηνο και σταματά ξαφνικά αργότερα στην εγκυμοσύνη.
  4. Δερματικές παθήσεις. Αν και οι περισσότεροι νομίζουν ότι μία έγκυος έχει ένα λαμπερό δέρμα, αυτό δυστυχώς δεν αληθεύει. Εξαιτίας των ορμονών, πολλές γυναίκες εμφανίζουν ακμή, εξανθήματα και μπιμπίκια στο πρόσωπό τους. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τις ραγάδες, για τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδάκι σώματος με βιταμίνη Ε.
  5. Κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση οδηγεί σε πρησμένους αστραγάλους, πρόσωπο και δάχτυλα. Είναι καλό λοιπόν να αποφεύγετε το αλάτι και να πίνετε πολύ νερό.
  6. Αύξηση βάρους. Είναι πολύ λογικό εφόσον θα φέρετε στον κόσμο έναν άνθρωπο, αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεικόνα σας. Με λίγη υπομονή και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
  7. Υπερδραστήρια κύστη. Όσο το μωρό κινείται συνέχεια μέσα στη μήτρα, πιέζει και περισσότερο την κύστη σας. Θα επισκέπτεστε την τουαλέτα πολύ πιο συχνά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνετε πολύ νερό.
  8. Κακή πέψη. Τα όργανά σας πιέζονται προκειμένου να χωρέσει το μωρό και νιώθετε πιο άβολα μετά το φαγητό. Η ιδανική λύση είναι να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα.
  9. Αλλαγές στη σεξουαλική ζωή. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να σας κάνουν να θέλετε περισσότερο ή λιγότερο σεξ.