Αν είστε έγκυος υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που θα ήθελε ο γιατρός σας να γνωρίζετε.

Μάθετε ποια είναι αυτά:

 

    1. Να μην τρώτε για δύο. Αρκετές γυναίκες παίρνουν περισσότερο βάρος από το προτεινόμενο επειδή υπολογίζουν περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζονται. Τα περισσότερα κιλά όμως μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό, προεκλαμψία ή στη γέννηση ενός μεγαλόσωμου μωρού. Αν είχατε από πριν υγιές βάρος, δε θα χρειαστεί να πάρετε βάρος στο πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο, θα πρέπει να παίρνετε 340 θερμίδες επιπλέον καθημερινά και 450 την ημέρα στο τρίτο τρίμηνο.
    2. Να τον συμβουλευτείτε πριν πάρετε ή σταματήσετε μία φαρμακευτική αγωγή. Είναι καλό να μιλήσετε μαζί του για αυτό πριν καν ξεκινήσετε τις προσπάθειες για σύλληψη. Μην σταματήσετε ξαφνικά να παίρνετε φάρμακα από μόνη σας, γιατί κάποια επιφέρουν σοβαρές παρενέργειες. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι ασφαλές να παίρνετε φάρμακα στην εγκυμοσύνη, αλλά οι ασθένειες υψηλού κινδύνου μπορούν να προκαλέσουν κακό στο μωρό, αν διακόψετε την αγωγή.
    3. Να ζητήσετε βοήθεια από τους δικούς σας ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό για μία μέλλουσα μαμά να αντιληφθεί από νωρίς ότι θα χρειαστεί αρκετή βοήθεια μετά τον τοκετό. Από το να της πλύνει κάποιος τα ρούχα μέχρι να μπορεί να αφήσει κάπου το μωρό για μία ώρα ώστε να αποσυμπιεστεί.