Η ζέστη και η εγκυμοσύνη δεν είναι καλοί σύμμαχοι, έτσι δεν είναι; Κι όμως, υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι να χαίρεστε για την καλοκαιρινή σας κοιλίτσα, ακόμη κι αν κάποιες στιγμές το μόνο που θέλετε είναι λίγη δροσιά. Ίσως έχετε ήδη σκεφτεί ορισμένα από τα πλεονεκτήματα του timing της εγκυμοσύνης σας, όμως πιστεύουμε πως κάποια από αυτά θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

1. Είναι η καλύτερη εποχή για δραστηριότητες στη φύση

Αν έχετε συνδυάσει την ήπια άσκηση που συστήνεται στις εγκύους με τους περιπάτους, ίσως πιστεύετε πως η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, ακόμη κι αν παραβλέψετε ότι το περπάτημα είναι πιο ευχάριστο χωρίς αλλεργίες, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι ενδείκνυται για την ιδανικότερη από όλες τις ασκήσεις: το κολύμπι. Όταν κολυμπάτε ανακουφίζεστε από το βάρος του μωρού σας, οι αρθρώσεις σας χαλαρώνουν και, φυσικά, ξεχνάτε για λίγο τον καύσωνα. Για αυτούς τους λόγους, το θαλάσσιο αερόμπικ είναι η αγαπημένη άσκηση πολλών εγκύων.

2. Υπάρχει ποικιλία σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Όλες ξέρουμε τη σημασία της καλής διατροφής για την υγεία της μητέρας και του μωρού. Τα πεντανόστιμα θερινά φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες, οι υδατάνθρακες και οι χορταστικές φυτικές ίνες. Επιπλέον, ο ζεστός καιρός σας κάνει να θέλετε να φάτε πιο δροσερές και υγιεινές τροφές, κάνοντας πιο εύκολη την πειθαρχία σε μια ισορροπημένη διατροφή.

3. Λαμβάνετε (υπερ)αρκετή βιταμίνη D

Η βιταμίνη D αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται σε έλλειψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, προεκλαμψία και βακτηριακές κολπίτιδες. Και, ως γνωστόν, δεν υπάρχει καλύτερη πηγή βιταμίνης D από την έκθεση στον ήλιο! Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι μερικά λεπτά την ημέρα (πάντα με αντηλιακό) αρκούν για να χαρείτε τη λιακάδα χωρίς τις συνέπειες της ακτινοβολίας.

4. Μπορείτε να διατηρήσετε το στυλ σας

Τα ρούχα εγκυμοσύνης δεν είναι πλέον τσουβάλια που έχουν σκοπό απλώς να σας χωράνε. Έχουν αποκτήσει αισθητική και εστιάζουν όχι μόνο στο να είναι πρακτικά, αλλά και στο να σας κάνουν να νιώσετε όμορφη. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα. Όμως, καθώς τα καλοκαιρινά ρούχα είναι εξ ορισμού πιο οικονομικά (δεν χρειάζεστε παλτό και μάλλινα πουλόβερ), έχετε την ευκαιρία να επενδύσετε σε περισσότερες επιλογές. Επιπλέον, αντί να αγοράζετε αποκλειστικά ρούχα εγκυμοσύνης, έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ριχτά, αέρινα φορέματα, τα οποία θα μπορείτε να φορέσετε – με αρκετά διαφορετική εφαρμογή – και αφού έρθει στον κόσμο το μωράκι σας.

5. Δεν γίνεται να ξεχάσετε την ενυδάτωση

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας να λαμβάνετε αρκετά υγρά, ανεξάρτητα από την εποχή. Η ζέστη, όμως, θα σας ωθήσει στο να τηρήσετε αυτό τον χρυσό κανόνα. Επιπλέον, ενώ το χειμώνα οι επιλογές σας είναι αρκετά περιορισμένες – πόσα ζεστά ροφήματα χωρίς καφεΐνη να πιει ένας άνθρωπος; – το καλοκαίρι έχετε στη διάθεσή σας μια τεράστια ποικιλία από λαχταριστά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ!

6. Είναι περίοδος διακοπών

Οι καλοκαιρινές διακοπές γίνονται ακόμη πιο πολύτιμες όταν περιμένετε το μωρό σας. Από τη μία πλευρά, σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε για λίγο, είτε η καθημερινότητά σας περιστρέφεται γύρω από τη δουλειά είτε ασχολείστε με τις ετοιμασίες για το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Από την άλλη, αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για μια ρομαντική απόδραση με τον σύντροφό σας, όσο ακόμη είστε μόνοι – και ξεκούραστοι!