Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης εμφανίζονται νωρίς. Πολύ νωρίς. Και οι περισσότερες έγκυοι δεν βιάζονται εξίσου να ανακοινώσουν το ευχάριστο γεγονός. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να περιμένετε λίγο: Ίσως θέλετε να είστε σίγουρη πως όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν, ίσως ανησυχείτε για την αντίδραση του εργοδότη σας, ίσως θέλετε να το συνειδητοποιήσετε πρώτα η ίδια. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός παραμένει. Για να μην εξαναγκαστείτε σε πρόωρες αποκαλύψεις, πρέπει να καμουφλάρετε αρκετές (λιγότερο ή περισσότερο ενοχλητικές) ενδείξεις. Πώς θα τα καταφέρετε, λοιπόν;

Δεν πίνετε πια

Ακόμη και αν δεν είχατε κάποια ιδιαίτερη σχέση με το αλκοόλ, αν συνηθίζατε να παραγγέλνετε μία μπύρα όταν βγαίνατε και τώρα ζητήσετε έναν φυσικό χυμό, οι φίλοι σας θα το προσέξουν. Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα. Φυσικά, μπορείτε να ισχυριστείτε πως έχετε πονοκέφαλο ή είστε τρομερά κουρασμένη, όμως αυτή η δικαιολογία κρατάει για ένα, το πολύ δύο βράδια. Αντ’ αυτού πείτε πως τελευταία αισθάνεστε διαρκώς εξαντλημένη και προσπαθείτε να κάνετε πράγματα για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας.

Πήρατε βάρος

Ακόμη η κοιλίτσα σας δεν είναι ορατή στο άπειρο μάτι, όμως οι άνθρωποι που σας βλέπουν συχνά θα παρατηρήσουν ότι έχετε πάρει βάρος. Τα ελαφρώς πιο ριχτά ρούχα είναι φυσικά ο καλύτερός σας σύμμαχος. Ωστόσο, αποφύγετε τις πολύ φαρδιές γραμμές αν δεν τις προτιμούσατε ως τώρα. Μια τόσο απότομη αλλαγή θα τραβήξει τα βλέμματα αντί να τα μπερδέψει.

Έχετε ναυτίες

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να κρύψετε την εγκυμοσύνη σας ή όχι, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα. Ωστόσο, αν αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα επιμένει δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά. Ενδεχομένως να σας βοηθούσε αν κάνατε το διάλειμμά σας την ώρα που έχετε παρατηρήσει πως είναι εντονότερο ή να ζητούσατε κάποια προσαρμογή του ωραρίου σας για ένα διάστημα, σε περίπτωση που αυτό είναι εφικτό.

Είστε κυκλοθυμική

Πόσο; Αρκετά ώστε να βάζετε τα κλάματα επειδή το περιστέρι στο απέναντι παράθυρο φαίνεται να κρυώνει. Μια εύκολη λύση είναι να επικαλεστείτε το άγχος σας. Κατά πάσα πιθανότητα, οι συνάδελφοί σας απλώς θα γνέψουν συγκαταβατικά!

Έχετε λιγούρες ή σιχαίνεστε φαγητά που αγαπούσατε

Ευτυχώς οι λιγούρες για παράξενα φαγητά δεν είναι συνηθισμένες κατά τους πρώτους μήνες. Ίσως διαπιστώσετε πως ξαφνικά προτιμάτε πιο υγιεινές τροφές, όμως αυτό δεν είναι πια και τόσο παράξενο! Ωστόσο, οι περισσότερες έγκυοι δεν μπορούν να ανεχτούν τις πικάντικες ή πολύ έντονες γεύσεις. Αν κάποιος επιχειρήσει να σας προσφέρει το αγαπημένο σας καυτερό πιάτο, πείτε του απλώς ότι από την ώρα που ξυπνήσατε σας έχει καρφωθεί στο μυαλό το τάδε φαγητό και δεν θέλετε να φάτε τίποτα άλλο. Σε όλους μας έχει συμβεί!