Αν και πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, αρκετές έγκυοι βλέπουν τα πρώτα τεστ εγκυμοσύνης να βγαίνουν αρνητικά. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η ακρίβειά τους αυξάνεται διαρκώς όσο η επιστήμη εξελίσσεται, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να αργήσετε να μάθετε τα χαρμόσυνα νέα, πολλοί εκ των οποίων σχετίζονται με τη λάθος χρήση τους. Επομένως, πριν βεβαιωθείτε ότι η καθυστέρηση της περιόδου σας αποτελεί τυχαίο γεγονός, βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:

Βιαστήκατε

Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε στο στάδιο των προσπαθειών για την απόκτηση του παιδιού μας, η ανυπομονησία μας μπορεί να μας βλάψει. Ένα τεστ μπορεί να βγει ψευδώς αρνητικό αν γίνει πριν την πρώτη μέρα της καθυστέρησης. Από εκεί και έπειτα, η ακρίβειά τους φτάνει το 97%, πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι υπάρχει ένα μικρό περιθώριο λάθους. Για να είστε απόλυτα σίγουρη, επιβεβαιώστε τα αποτελέσματα με μια εξέταση αίματος.

Έχει λήξει

Έχουμε μάθει να προσέχουμε πολύ την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και των φαρμάκων, στην περίπτωση των τεστ όμως είναι πιθανό να μη δώσουμε σημασία.

Δεν το κάνατε σωστά

Εντάξει, δεν πρόκειται για επιστήμη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει κάποιο λάθος. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο να κάνετε το τεστ το πρωί, όταν τα ούρα περιέχουν υψηλά ποσοστά της ορμόνης που ανιχνεύει το τεστ.