Ενώ τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης εμφανίζονται νωρίς, οι περισσότερες γυναίκες δε θέλουν να αποκαλύψουν αμέσως το ευχάριστο γεγονός, είτε επειδή πρώτα θέλουν να βεβαιωθούν ότι όλα πηγαίνουν καλά είτε επειδή θέλουν πρώτα να το συνειδητοποιήσουν οι ίδιες. Υπάρχουν πραγματικά αμέτρητοι λόγοι που μπορεί να μη βιάζεστε να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας και όποιος κι αν είναι ο δικός σας, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να καμουφλάρετε τις αλλαγές που βιώνετε. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε;

*Δεν μπορείτε πλέον να πίνετε αλκοόλ

 

Ακόμη κι αν δεν ήσαστε ποτέ λάτρης του αλκοόλ, αν αρνηθείτε να παραγγείλετε ακόμη και μία μπίρα κατά την έξοδό σας, η παρέα σας θα το προσέξει. Φυσικά το ίδιο ισχύει κι αν ξαφνικά σταματήσατε το κάπνισμα. Δεδομένου ότι η δικαιολογία ότι έχετε πονοκέφαλο δεν μπορεί να κρατήσει για περισσότερο από λίγες ημέρες, προτιμήστε να πείτε στους φίλους σας ότι το τελευταίο διάστημα νιώθετε διαρκώς εξαντλημένη και προσπαθείτε να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής που θα τονώσει τον οργανισμό σας.

*Το βάρος σας αυξήθηκε

 

Μπορεί η ελαφρώς φουσκωμένη σας κοιλίτσα να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή, ωστόσο οι άνθρωποι που σας συναναστρέφονται καθημερινά μπορεί να προσέξουν ότι πήρατε βάρος. Η λύση εδώ είναι τα κάπως πιο φαρδιά ρούχα, ωστόσο καλό είναι να αποφύγετε τα πολύ ριχτά ρούχα, καθώς είναι πιο πιθανό να κινήσουν υποψίες παρά να σας βοηθήσουν να κρύψετε την εγκυμοσύνη σας.

*Είστε ευσυγκίνητη

 

Αν νιώθετε να ανεβαίνουν δάκρυα στα μάτια σας επειδή διαβάσατε ένα συγκινητικό άρθρο ή είδατε μια τρυφερή διαφήμιση, επικαλεστείτε το άγχος που νιώθετε τελευταία. Λογικά ο περίγυρός σας απλά θα θεωρήσει ότι περνάτε μια πιεστική περίοδο στη δουλειά.

*Έχετε διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις

 

Αν μέχρι πρότινος το μεξικάνικο φαγητό ήταν το αγαπημένο σας και πλέον δεν μπορείτε καν να ανεχτείτε τα καυτερά φαγητά, πείτε απλώς ότι από το προηγούμενο βράδυ έχετε επιθυμήσει να φάτε κάτι άλλο.

*Ταλαιπωρείστε από ναυτία

 

Ενώ υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σας κάνουν να ανακουφιστείτε από τη ναυτία της εγκυμοσύνης, είναι πραγματικά δύσκολο να κρύψετε αυτό το σύμπτωμα. Ίσως σας βοηθούσε το να κάνετε διάλειμμα την ώρα που έχετε προσέξει ότι η ναυτία σας είναι πιο έντονη ή -αν αυτό είναι εφικτό- να ζητούσατε να γίνει μια αλλαγή στο ωράριό σας.

Να θυμάστε ότι…

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την απόκρυψη της εγκυμοσύνης σας είναι ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα ψέματα, αν όλα πάνε καλά, θα την αποκαλύψετε τελικά. Επομένως, η δημιουργία περίπλοκων ιστοριών για να εξηγήσετε τις αλλαγές στη συμπεριφορά και την εμφάνισή σας πιθανώς να μην είναι καλή ιδέα. Για παράδειγμα, αν πείτε στους φίλους σας ότι απέχετε από το αλκοόλ επειδή έχετε χρόνια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης, όταν έρθει η ώρα να αποκαλύψετε την εγκυμοσύνη σας, οι φίλοι μπορεί να νιώσουν λίγο προδομένοι που τους είπατε ένα τόσο περίπλοκο ψέμα.