Η καταπολέμηση της αϋπνίας αποτελεί μία πραγματική πρόκληση για πολλούς ανθρώπους και ενδεχομένως να «κλέψει» και τον ύπνο των γυναικών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αϋπνία μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην καθημερινότητα της εγκύου, προκαλώντας μεταβολές στην ψυχική της διάθεση αλλά και έντονο αίσθημα κόπωσης καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Ορισμένες χρήσιμες στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα ποιοτικό βραδινό ύπνο, ξεπερνώντας την αϋπνία, περιλαμβάνουν:

1. Δοκιμάστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Για να καταφέρετε να ξεπεράσετε την ενοχλητική αϋπνία, μπορείτε να δοκιμάσετε να χαλαρώσετε με ένα ζεστό μπάνιο ή ντους στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Πριν πάτε για ύπνο, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να κάνετε το μπάνιο σας και έπειτα να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας. Αυτό θα σας δώσει την πολύτιμη ευκαιρία να χαλαρώσετε φυσικά και να προετοιμαστείτε για τον ύπνο σας.

2. Αλλάξτε… πλευρό

Το να βρείτε μια θέση ή στάση που θα είναι βολική για να κοιμηθείτε αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να δώσετε τέλος στα ξάγρυπνα βράδια. Εάν η στάση που έχετε ξαπλώσει δεν σας βολεύει για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί πράγματι να σας κρατάει ξύπνιες όλο το βράδυ. Για αυτό θα ήταν καλό να αλλάξετε πλευρό και να δοκιμάσετε διαφορετικές θέσεις, μέχρι να βρείτε εκείνη που θα σας βολέψει. Μπορεί αρχικά να σας είναι δύσκολο να βρείτε την ιδανική, μόλις όμως το κάνετε ο βραδινός σας ύπνος θα είναι πολύ καλύτερος.

3. Σηκωθείτε για λίγο

Αν στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας δίχως να μπορείτε να αποκοιμηθείτε, τότε ίσως θα ήταν καλό να σηκωθείτε για λίγο. Δοκιμάστε λοιπόν, να σηκωθείτε και να κάνετε κάτι μικρό, όπως το να συγυρίσετε λίγο το σαλόνι σας, έπειτα όμως είναι σημαντικό να γυρίσετε στο κρεβάτι σας. Αφιερώστε μερικά λεπτά σε μια άλλη δραστηριότητα, έως περίπου 15 λεπτά και έπειτα δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στον ύπνο.