Η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή, όχι μόνο για την μέλλουσα μανούλα αλλά και για τον μελλοντικό μπαμπά, καθώς και οι δύο πρέπει να προετοιμαστείτε για την μεγάλη αλλά υπέροχη αλλαγή που θα φέρει το μωρό στην κοινή σας πορεία. Πολλές είναι οι πληροφορίες για τους μήνες της εγκυμοσύνης και ακόμα περισσότερες είναι οι πηγές που μπορείτε να τις βρείτε. Ωστόσο, ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές πληροφορίες για την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν είναι τόσο δημοφιλείς και περιλαμβάνουν:

1. Το ένστικτο της φωλιάς

Πολλές έγκυες γυναίκες αισθάνονται το ένστικτο φωλιάς, μια ισχυρή ώθηση να προετοιμάσουν το σπίτι τους για το μωρό καθαρίζοντας, διακοσμώντας και προετοιμάζοντας ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια για τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια. Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα υποδεχθείτε το μικρό σας μπορεί να νιώσετε μια έντονη επιθυμία να καθαρίσετε κάθε χώρο του σπιτιού, πράγμα που δεν περιμένετε ότι θα θέλατε να κάνετε στον ένατο μήνα. Αυτή η επιθυμία να προετοιμάσετε το σπίτι σας μπορεί να είναι χρήσιμη, καθώς θα έχετε λιγότερα πράγματα να κάνετε μετά τη γέννηση του μωρού αλλά θα ήταν καλό να προσέξετε για να μην το παρακάνετε.

2. Υπέροχα μαλλιά και νύχια

Πολλές γυναίκες έχουν αλλαγές στην υφή και την ανάπτυξη των μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ορμόνες μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν γρηγορότερα και να πέφτουν λιγότερο. Ωστόσο αυτές οι αλλαγές δεν είναι μόνιμες για αυτό αποτελούν ένα εντυπωσιακό μέρος της εγκυμοσύνης. Τα νύχια, όπως και τα μαλλιά, μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι επιπλέον ορμόνες μπορούν να τα κάνουν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα αλλά και να μην σπάνε τόσο εύκολα όσο προηγουμένως. Όπως οι αλλαγές στα μαλλιά, έτσι και οι αλλαγές στα νύχια όμως δεν είναι μόνιμες.

3. Φυσική λάμψη

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές των ορμονικών αλλαγών είναι η φυσική λάμψη και η σφριγηλότητα της επιδερμίδας, αφού πράγματι ισχύει ότι η εγκυμοσύνη μας κάνει να… «λάμπουμε». . Η λάμψη είναι το αποτέλεσμα από την αύξηση του αίματος, των οιστρογόνων αλλά και της προγεστερόνης. Ταυτόχρονα, ο κύκλος των κυττάρων αυξάνεται, επιτρέποντας στα νεότερα κύτταρα να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα πιο γρήγορα.