Από τη στιγμή που η κοιλίτσα σας φουσκώσει αισθητά και πλέον η εγκυμοσύνη σας δεν μπορεί να μείνει να κρυφή, πολλοί νιώθουν την ανάγκη να ακουμπήσουν την κοιλιά σας.

Και ενώ λόγω πανδημίας, οι ξένοι μπορεί να βάλουν «φρένο» στην επιθυμία τους να απλώσουν τα χέρια τους στην κοιλιά σας, τι γίνεται αν τα ενοχλητικά αγγίγματα προέρχονται από τον περίγυρό σας;

 

Ίσως σας φαίνεται ότι η πιο εύκολη και πρακτική λύση είναι να φωνάξετε «πάρε τα χέρια σου από την κοιλιά μου», ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κάνετε τη θέση σας ξεκάθαρη, χωρίς μάλιστα να έρθετε -ή να φέρετε τους άλλους- σε δύσκολη θέση. Όσο αδιάκριτη κι αν βρίσκετε αυτήν την κίνηση, έχετε στο μυαλό σας ότι οι περισσότεροι το κάνουν επειδή βρίσκουν την κοιλίτσα σας αξιολάτρευτη και όχι με σκοπό να παραβιάσουν τον προσωπικό σας χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, τι μπορείτε να κάνετε ώστε ο κόσμος να σταματήσει να τρίβει την κοιλιά σας λες και είναι μαγικό τζίνι;

 

 

Αρχικά, θα πρέπει να θέσετε έναν προσωπικό κανόνα σχετικά με την κοιλιά σας. Αυτό σημαίνει να αποφασίσετε πού θα βάλετε τα όριά σας, ανεξαρτήτως του ποιος θέλει να ακουμπήσει την κοιλιά σας. Αυτό επίσης σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη για το τι θα πείτε. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας ρωτήσει αν μπορεί να ακουμπήσει την κοιλιά σας, μη διστάσετε να του απαντήσετε με ειλικρίνεια: «Θα προτιμούσα όχι. Νιώθω άβολα όταν κάποιος ακουμπάει την κοιλιά μου».

Στην περίπτωση πάλι που κάποιος δεν σκεφτεί καν να σας ρωτήσει πρώτα, καλό είναι να είστε απόλυτη και αυστηρή, λέγοντας κάτι σαν: «Θα έπρεπε να με έχεις ρωτήσει πρώτα», ώστε να καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν δεν σας βρίσκει σύμφωνη.

 

Ακόμη και αν είστε ντροπαλή ή δεν θέλετε να στεναχωρήσετε κάποιον από τον περίγυρο ή την οικογένειά σας, μη διστάσετε να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας, αφού στην τελική πρόκειται για κάτι που αφορά εσάς και το σώμα σας. Με απλό, ευγενικό και ήρεμο τρόπο μπορείτε εύκολα να ξεκαθαρίσετε ότι «δεν μου αρέσει να ακουμπάνε την κοιλιά μου, με κάνει να νιώθω άβολα», χωρίς να χρειάζεται φυσικά να απολογηθείτε για αυτή σας την απόφαση.