Οι περισσότερες γυναίκες όταν σκεφτόμαστε την εγκυμοσύνη δεν έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα μιας ξέγνοιαστης γυναίκας που στροβιλίζεται στη μέση ενός καταπράσινου λιβαδιού φορώντας ένα λουλουδάτο φόρεμα. Ωστόσο, παρά την πρωινή αδιαθεσία, την αύξηση βάρους και τους πόνους στην πλάτη, υπάρχουν μερικά αξιοθαύμαστα και υπέροχα πράγματα που βιώνουν οι γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Πιθανότατα δεν θα ταυτιστείτε με όλα τα παρακάτω, αλλά σίγουρα θα συμφωνήσετε με κάποια.

 

1. Οι άνθρωποι είναι πιο ευγενικοί απέναντί σας

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βλέπουν ότι είστε έγκυος, καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να είναι ευγενικοί: θα σας ανοίξουν την πόρτα, θα σας αφήσουν να πάρετε τη θέση τους στο λεωφορείο και να προηγηθείτε στην ουρά για το ταμείο. Η μητέρα σας θα σας φέρνει ταψιά με φαγητό, ο σύντροφός σας θα σας κάνει μασάζ στα πόδια και γενικά θα έχετε διαφορετική αντιμετώπιση (με την καλή έννοια). Εκμεταλλευτείτε πλήρως αυτές τις ευκαιρίες όσο μπορείτε, γιατί μόλις φτάσει το μωρό σας, όλη η προσοχή θα στραφεί σε αυτό.

2. Θα έχετε υπέροχο δέρμα και πυκνά μαλλιά

 

Ετοιμαστείτε να αποκτήσετε μια ρόδινη λάμψη στο πρόσωπό σας, η οποία είναι αποτέλεσμα της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Τα μαλλιά σας θα είναι επίσης πιο πλούσια και λαμπερά, αφού θα έχετε μικρότερη τριχόπτωση.

3. Θα μεγαλώσει το στήθος σας

 

Εάν πάντα θέλατε λίγο μεγαλύτερο στήθος, η επιθυμία σας εισακούστηκε. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνεται ο όγκος υγρών στο σώμα και ο ιστός των μαστών μεγαλώνει για να προετοιμαστεί για τον θηλασμό.

4. Μπορεί να έχετε αυξημένη λίμπιντο

 

Μερικές γυναίκες έχουν αισθητά μειωμένη επιθυμία για ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Σε ορισμένες γυναίκες όμως η σεξουαλική επιθυμία ανεβαίνει στα ύψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν μειωμένη λίμπιντο και σεξουαλική απόλαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά κατά το τρίτο τρίμηνο. Αλλά σε κάποιες γυναίκες, παρατηρείται μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο.

5. Μπορείτε να κοιμηθείτε περισσότερο

 

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι η κόπωση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα κοιμάστε με μεγαλύτερη ευκολία και από πολύ νωρίς. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ποσότητα των υγρών και ο όγκος του αίματος αυξάνονται, οπότε αυτό το επιπρόσθετο βάρος μπορεί να σας κουράζει ακόμη περισσότερο, οδηγώντας σας σε περισσότερες ώρες ύπνου ή ξεκούρασης.

6. Θα νιώθετε χαρούμενη

 

Οι εναλλαγές στη διάθεσή σας μπορεί να είναι δραστικές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας: τη μια στιγμή μπορεί να είστε νευρική και την επόμενη χαρούμενη. Σίγουρα, θα υπάρξουν κάποιες δύσκολες ημέρες, αλλά στις καλές ημέρες θα νιώθετε πραγματικά χαρούμενη. Άλλωστε, δεν γίνεται παρά να νιώθετε δέος για όλα όσα μπορεί να κάνει το σώμα σας και να ενθουσιάζεστε που μεγαλώνετε ένα μωρό μέσα σας. Φυσικά η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να έχει τις δύσκολες στιγμές της, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Όμως, εστιάζοντας στα θετικά της εγκυμοσύνης, οι αρνητικές πτυχές αυτών των εννέα μηνών σύντομα θα αποτελούν μια θαμπή ανάμνηση.