Η μητρότητα αλλάζει σημαντικά το σώμα της γυναίκας, αφού η μέλλουσα μητέρα θα παρατηρήσει ποικίλες αλλαγές πριν ακόμα κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της. Στην πραγματικότητα, ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η ξηρότητα στα χείλη ενώ έχουν παρατηρηθεί και μερικές ακόμα αλλαγές που σχετίζονται με την όψη τους. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που μπορεί να «κρύβονται» πίσω από τα ξηρά χείλη είναι η πιθανή αφυδάτωση, που μπορεί να προκύψει μιας και η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική σωματική διαδικασία. Όπως η ξηροστομία έτσι και τα ξηρά χείλη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οφείλονται στην κατακράτηση των υγρών. Η πρωινή αδιαθεσία μπορεί επίσης να αποτελέσει έναν λόγο, καθώς μπορεί με την σειρά της να προκαλέσει αφυδάτωση.

Παράπλευρες.. επιδράσεις

Μερικές από τις αλλαγές που ενδεχομένως να παρατηρηθούν, περιλαμβάνουν:

Μπορεί να γίνουν πιο σκούρα;

Πολλοί είναι οι μύθοι που τείνουν να πλαισιώνουν την περίοδο της εγκυμοσύνης όπως και τις επιδράσεις που μπορεί να έχει στο σώμα. Ένας από αυτούς σχετίζεται με το σκούρο χρώμα που μπορεί να αποκτήσουν τα χείλη της εγκύου, με ορισμένες να πιστεύουν ότι προκαλείται από το ίδιο πράγμα που μπορεί να κάνει τις θηλές του να αποκτήσουν μια πιο σκούρα απόχρωση. Ωστόσο, οι θηλές σκουραίνουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή οι έγκυες γυναίκες εμφανίζουν περισσότερα οιστρογόν συγκριτικά με εκείνες που δεν είναι είναι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα χείλη πράγματι σκουραίνουν.

Μεγαλώνουν;

Πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν παρατηρήσει ότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τα χείλη τους, μπορεί να φαίνονται λίγο πιο μεγάλα συγκριτικά με το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή τα χείλη έχουν τριχοειδή, με την τριχοειδή πυκνότητα να αυξάνεται όταν μια γυναίκα είναι έγκυος.

Πώς θα περιποιηθείτε τα χείλη σας;

Μερικές πρακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα ξηρά χείλη περιλαμβάνουν:

Ενυδάτωση: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό καθημερινά, καθώς θα κάνει όχι μόνο τα χείλη σας αλλά και την επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα να.. «λάμπει».

Περιποιηθείτε τα χείλη σας: Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα χείλη σας, καθώς στην επιφάνειά τους μπορεί να συσσωρεύονται ρύπη, όπως και στην υπόλοιπη επιφάνεια της επιδερμίδας του προσώπου. Όταν φροντίζετε τακτικά τα χείλη σας, μειώνονται οι πιθανότητες να ξεραθούν και επομένως να σας ενοχλήσουν.