Η εγκυμοσύνη μπορεί να παρουσιάσει μια σειρά προκλήσεων ή αλλαγών για τις γυναίκες, καθώς οι ορμόνες βοηθούν το σώμα της να υποστηρίξει όπως και να φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή. Είναι γνωστό ότι η περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να γίνει λίγο πιο δύσκολη κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της ζωής. Ωστόσο, ένα πράγμα που οι έγκυες γυναίκες και μέλλουσες μανούλες μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι η επιδερμίδα τους θα μπορούσε να επηρεαστεί από τον χρόνο που περνούν μπροστά από μια οθόνη. Επειδή το δέρμα των εγκύων γυναικών είναι πιο ευάλωτο από το τέντωμα και τις ορμονικές αλλαγές, τα «μπλε φώτα»,  που εκπέμπουν οι οθόνες υπολογιστών, τα κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακόμη πιο έντονο πρόβλημα κατά την διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης.

Τι λένε τα επιστημονικά δεδομένα

Σύμφωνα με το περιοδικό Philadelphia, οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπέμπουν μπλε φως που έχει μικρό μήκος κύματος. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει οξειδωτικό στρες στο δέρμα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε κατεστραμμένο DNA και πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, το οξειδωτικό στρες που αντιμετωπίζει η επιδερμίδα μας λόγω της αυξημένης έκθεσης στο μπλε φως μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό του δέρματος ή και στην υπερμελάγχρωση. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας είναι να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές «έξυπνα».

Τι μπορείτε να κάνετε

Μπορείτε αρχικά να προγραμματίσετε την χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών σας ώστε να είναι περιορισμένη και να γνωρίζετε πόσο χρόνο ακριβώς περνάτε μπροστά από το μπλε φως των οθονών. Μπορείτε ακόμα να βάλετε αντηλιακό στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, ακόμα και όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους.  Υπάρχουν πολλές κρέμες προσώπου που περιέχουν αντηλιακό, οπότε αυτό το πρόσθετο μέτρο δεν είναι δύσκολο να διατηρηθεί με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μην ξεχνάτε στο μεταξύ αν εργάζεστε μπροστά από τον υπολογιστή να κάνετε συχνά μικρά διαλείμματα για να ξεκουράζετε τόσο τα μάτια σας όσο και το δέρμα σας από το μπλε φως της οθόνης.