Είναι ίσως το πιο συχνό και πιο παλιό ερώτημα που σχετίζεται όσο κανένα άλλο με την εγκυμοσύνη: είναι κορίτσι ή αγόρι; Οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, αγαπούν να κάνουν εικασίες σχετικά με το φύλο του αγέννητου μωρού. Αυτή η ερώτηση είναι εγγυημένη ότι θα τεθεί από όλους σχεδόν, από τους παππούδες, τους φίλους μέχρι και τους γείτονες που θα δουν την «φουσκωμένη» κοιλίτσα σας. Αν και ο υπέρηχος θα δώσει την πολυπόθητη ερώτηση στο αιώνιο ερώτημα, υπάρχουν ορισμένα φυσικά «σημάδια» που μπορεί να υποδηλώνουν ότι είναι πράγματι ένα αγοράκι που μεγαλώνει στη μήτρα σας. Τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν:

*Λιγότερη πρωινή αδιαθεσία

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η πρωινή αδιαθεσία. Η ναυτία, η ζαλάδα και ο εμετός είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το σώμα μιας εγκύου την «ειδοποιεί» ότι κυοφορεί. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες μπορεί να δυσκολευτούν με το φαγητό εξαιτίας των απότομων αλλαγών των ορμονών. Επιπλέον, μερικές φορές οι μέλλουσες μητέρες «αρρωσταίνουν» όταν βλέπουν ή δοκιμάζουν ορισμένα τρόφιμα. Ορισμένα στοιχεία όμως υποστηρίζουν ότι εάν η εγκυμονούσα δεν βιώνει ιδιαίτερα έντονη πρωινή αδιαθεσία, πιθανότατα να περιμένει αγοράκι.

*Επιθυμία για αλμυρά

Η επιθυμία για συγκεκριμένα φαγητά αποτελεί ένα χαρακτηριστικό «σύμπτωμα» της εγκυμοσύνης. Ορισμένα δεδομένα αναφέρουν όσες εγκυμονούσες λαχταρούν τρόφιμα που είναι πολύ αλμυρά μπορεί να κυοφορούν αγοράκι. Έτσι, εάν μια έγκυος γυναίκα συχνά θέλει να φάει αλμυρά σνακ, είναι πιθανό να ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα μικρό αγόρι στον κόσμο.

*Έντονα «φουσκωμένη» κοιλίτσα

Όταν μια γυναίκα έχει φτάσει στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, είναι πολύ πιθανό ότι η κοιλίτσα της γίνεται αισθητή. Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σχήμα της κοιλιάς της εγκύου μπορεί να «προδώσει» το φύλο του μωρού. Εκείνες που κυοφορούν αγοράκι φαίνεται να έχουν έντονα «φουσκωμένη» κοιλιά, με το σχήμα της να μοιάζει με μπάλα του μπάσκετ, πράγμα που φαίνεται να μην ισχύει στην περίπτωση που κυοφορείτε κοριτσάκι.