Οι ραγάδες αναπτύσσονται όταν το δέρμα τεντώνεται ή συρρικνώνεται γρήγορα. Η απότομη αύξηση βάρους ή και η απώλεια βάρους προκαλεί την αλλαγή της υφής του δέρματος, καθώς η ελαστίνη και το κολλαγόνο που το υποστηρίζουν «σπάνε». Οι ραγάδες εμφανίζονται στο δέρμα ως λεπτές γραμμές και είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εφηβείας. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες έχουν ραγάδες που εμφανίζονται συνήθως στο στομάχι, στο στήθος και στους γοφούς. Ωστόσο, η εγκυμοσύνη δεν είναι η μόνη αιτία και υπάρχουν μερικές γυναίκες που περνούν την εγκυμοσύνη δίχως να εμφανίσουν ραγάδες.

Θέμα γονιδίων οι ραγάδες

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα γονίδια μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ή μη των ραγάδων. Εάν τα μέλη στην οικογένειά σας έχουν εμφανίσει ραγάδες σε κάποια φάση της ζωής τους, τότε είναι πολύ πιθανό να τις εμφανίσετε και εσείς. Αν πράγματι εμφανιστούν, υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε προκειμένου να απαλλαγείτε φυσικά:

*Βιταμίνη Α

Πολλές τοπικές κρέμες και διαφορετικά καλλυντικά περιέχουν βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι ένα ρετινοειδές, που σημαίνει ότι περιέχει εκχυλίσματα που κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και πολύ πιο απαλό. Μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και εμφάνιση του δέρματός σας χρησιμοποιώντας ένα τοπικό εκχύλισμα με βιταμίνη Α. Μια δίαιτα πλούσια σε τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Α μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής του δέρματός σας. Τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης ραγάδων.

*Αλόη

Πολλές κρέμες και λοσιόν περιέχουν το εκχύλισμα της αλόης, η οποία πιστεύεται ότι μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του ιστού του δέρματος. Η έρευνα έχει δείξει ότι το φυτό λειτουργεί αποτελεσματικά ως φυσικός θεραπευτικός παράγοντας. Η εφαρμογή καθαρής αλόης στο δέρμα σας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά για να μειώσει την εμφάνιση ραγάδων. Απλώστε καθαρή αλόη ή μια λοσιόν που εμπεριέχει αλόη στο σημείο που έχουν εμφανιστεί οι ραγάδες και κάντε μασάζ για πέντε λεπτά κάθε ημέρα.

*Cocoa Butter

Πολλές έγκυες γυναίκες λατρεύουν το βουτυρό κακάο, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να σας απαλλάξει εντελώς από την παρουσία των ραγάδων .Απλώστε βούτυρο κακάο τη νύχτα τοπικά στα σημεία που παρατηρείτε ραγάδες αλλά και σε ολόκληρο το σώμα αν θέλετε και κάντε μασάζ στο δέρμα. Μετά από λίγο καιρό, θα παρατηρήσετε την αλλαγή.