Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι συναρπαστική, ειδικά όταν πλησιάζει η στιγμή που θα υποδεχθείτε στην αγκαλιά σας το παιδί.  Είναι η επιθυμία κάθε εγκυμονούσας να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο και γερό μωράκι γεμάτο ζωντάνια και όρεξη για ζωή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως η διαδικασία του τοκετού μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αγχωτική αφού αφενός ανυπομονείτε να γνωρίσετε το παιδάκι σας αλλά από την άλλη θέλετε να είστε σίγουροι ότι όλα θα γίνουν σωστά.

Για πιο ομαλό τοκετό…

Για να το διασφαλίσετε αυτό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτά περιλαμβάνουν:

1. Κοιμηθείτε αρκετά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για το σώμα μας. Αυτό διότι το σώμα μας μπορεί να χαλαρώσει και να αναζωογονηθεί όταν κοιμόμαστε. Επειδή λοιπόν, ο τοκετός απαιτεί ένα αγχωτικό γεγονός είναι σημαντικός να κοιμάστε επαρκώς καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκειμένου να είστε ψύχραιμη. Στην ιδανική περίπτωση, μια μέλλουσα μητέρα πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα ή ακόμα περισσότερο. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση μιας πιο γρήγορης και ομαλής εμπειρίας τοκετού.

2. Πιείτε αρκετό νερό

Το σώμα σας πρέπει να παραμείνει ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ως εκ τούτου, πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν θέλετε να κάνετε το νερό σας πιο γευστικό, μπορείτε να προσθέσετε φλούδες από λεμόνι. Έτσι θα μπορείτε να πίνετε πολύ νερό, χωρίς μεγάλη προσπάθεια ή πίεση.

3. Προτιμήστε υγιεινά σνακ

Οι περισσότερες γυναίκες στα πρώτα στάδια του τοκετού ενδεχομένως να αισθανθούν πείνα. Επομένως, πρέπει να τρώτε ελαφριά σνακ για να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας. Θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα και να επιλέξετε φρούτα όπως τα μήλα και οι μπανάνες.

4. Βαθιές ανάσες

Η αναπνοή με μοτίβο είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του τοκετού. Συνιστάται να παίρνετε αργές αναπνοές ανάμεσα σε έντονες κράμπες. Αυτό σας βοηθά να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε στρατηγική σας χαλαρώνει περισσότερο και χρησιμοποιείτε ακόμα και στην καθημερινή σας ζωή. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο τοκετός δεν θα κρατήσει για πάντα και πως μόλις τελειώσει η νέα σας ζωή ως μαμά θα ξεκινήσει.