Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι η μουσική έχει πολλά πνευματικά και συναισθηματικά οφέλη. Διαθέτει θεραπευτικές δυνατότητες ενώ ενεργεί επίσης για να καταπραΰνει αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη ή ο θυμός. Η μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Οι γονείς έχοντας αυτά κατά νου, επιθυμούν να μεταδώσουν από νωρίς αυτά τα οφέλη στο παιδί, όταν ακόμα βρίσκεται στην κοιλίτσα της μαμάς του. Μάλιστα, η μουσική βοηθά και την εγκυμονούσα καθώς βελτιώνει την διάθεσή της και την βοηθά να χαλαρώνει καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής για το έμβρυο;

Η μουσική μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το μωράκι. Σύμφωνα με ειδικούς, το ακουστικό σύστημα του εμβρύου αναπτύσσεται τις 25 εβδομάδες και μπορεί να ανταποκριθεί στη μουσική στις 28 εβδομάδες. Ένα νεογέννητο μωρό μπορεί να αναγνωρίσει τη μουσική που άκουγε όσο εκείνο βρισκόταν στη μήτρα. Εκτός από το να θυμούνται τη μουσική, τα μωρά που ακούν μουσική ενώ βρίσκονται στην κοιλίτσα της μαμάς έχουν καλύτερες γνωστικές και κινητικές δεξιότητες, κοιμούνται καλύτερα και εκδηλώνουν αναπτυγμένες γλωσσικές δεξιότητες.

Μουσική με ασφάλεια

Δεν είναι απαραίτητο να ακούτε όλη μέρα μουσική ή να τραγουδάτε στο μωρό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε λίγους ήχους μέσα στην ημέρα, καθώς ακόμα κι αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το παιδί. Μάλιστα, μπορείτε να δοκιμάσετε να του τραγουδήσετε καθώς αυτό όχι μόνο βοηθά το ίδιο, αλλά επηρεάζει κι εσάς θετικά. Πριν πατήσετε το «play» είναι σημαντικό να προσέξετε γιατί δεν θέλετε να διαταράξετε την ηρεμία του μικρού σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ακουστικά πάνω από το στομάχι για εύκολη πρόσβαση, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν τα διατηρείτε για περισσότερο από μία ώρα. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε την αναπαραγωγή μουσικής σε μεγάλη ένταση.

Επιλέγοντας την πιο κατάλληλη μουσική

Όταν επιλέγετε μουσική για το έμβρυο, σκεφτείτε να επιλέξετε κάτι που να έχει διαφορετικές μουσικές νότες. Μια μελωδία με ήχους ή νότες που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά είναι μια καλή επιλογή. Αποφύγετε δυνατή και έντονη μουσική που μπορεί να είναι άβολη για το μωράκι σας. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κλασική μουσική είναι μια καλή επιλογή. Επιλέγοντας τη σωστή μουσική, το μωρό σας μπορεί να απολαύσει την θετική εμπειρία.