Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μια μέλλουσα μανούλα πρέπει να γνωρίζει για την εγκυμοσύνη είναι ότι κάθε γυναίκα περνά από διαφορετικές εμπειρίες όταν περιμένει τον ερχομό του μωρού της. Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εάν οι ενδείξεις του τοκετού δεν περιλαμβάνονται στις «συνηθισμένες», αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Επιπλέον, η εγκυμοσύνη είναι μια εποχή που περιλαμβάνει πολλές αλλαγές για το σώμα της γυναίκας. Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορεί να συμβούν, δίχως να τις συνειδητοποιήσετε, τις τελευταίες εβδομάδες πριν να έρθει ο τοκετός.

*Αυξημένη κίνηση του εντέρου

Όταν το το σώμα αρχίζει να προετοιμάζεται για τοκετό, παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται προσταγλανδίνη που βοηθά στη χαλάρωση των μυών. Αυτό κάνει τα έντερα να κινούνται γρήγορα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στο να δημιουργηθεί περισσότερο χώρο στην κάτω κοιλιακή χώρα για την έξοδο του μωρού. Το σώμα προσπαθεί να κρατήσει τα έντερα ελεύθερα και να βοηθήσει στην κίνηση του μωρού. Αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια πριν τον τοκετό.

*Αϋπνία

Σχεδόν κάθε έγκυος μπορεί να αντιμετωπίσει αϋπνία κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Όταν το μωρό κινείται βαθιά μέσα στη λεκάνη, τότε γίνεται λίγο επώδυνο για τη μητέρα. Η εμπειρία της αϋπνίας είναι διαφορετική για κάθε μέλλουσα μητέρα. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να μην αντιμετωπίζουν πόνο, να είναι γεμάτες ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας και πάρα αυτά να μην μπορούν να κοιμηθούν κατά την διάρκεια της νύχτας. Άλλες πάλι μπορεί να μην μπορούν να κοιμηθούν από τις κράμπες, τον πόνο στην πλάτη ή στην κοιλιά. Συνήθως αυτοί οι πόνοι αλλά και η αϋπνία πρόκειται για ενδείξεις που προειδοποιούν για τον τοκετό, καθώς προετοιμάζουν το σώμα.

*Ακμή

Πολλές γυναίκες μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά ακόμη και η ακμή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι ο τοκετός πλησιάζει. Η ακμή μπορεί να είναι αποτέλεσμα των διακυμάνσεων των επιπέδων των ορμονών. . Ακόμη και οι γυναίκες που μπορεί να μην είχαν εμφανίσει σπυράκια στην επιδερμίδα τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί ξαφνικά να εμφανίσουν, πράγμα που αποτελεί ένδειξει του τοκετού.