Και τελικά… έφτασε η πολυπόθητη στιγμή που περίμενες εδώ και καιρό! Είσαι έγκυος! Άκρως ενθουσιασμένη για το νέο ταξίδι που ξεκινάς. Και όσο περνάει λίγο η ώρα αυτόν τον ενθουσιασμό τον αντικαθιστά το άγχος. Και τώρα τι; Τι πρέπει να κάνω τους επόμενους εννιά μήνες για να πάνε όλα καλά; Που το σώμα μου αλλάζει και κάθε μήνας θα είναι διαφορετικός και μια νέα ζωή μεγαλώνει μέσα μου;

Αφενός εννοείται είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου. Αφετέρου να έχεις δίπλα στο κομοδίνο σου τη βίβλο εγκυμοσύνης που έχει ήδη κυκλοφορήσει παγκοσμίως σε 22.000.000 αντίτυπα και σε 34 γλώσσες.

Και μόλις κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα η 5η πλήρως αναθεωρημένη έκδοσή της που φέρει τον τίτλο Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος  και έχει τις απαντήσεις σχεδόν για όλα τα ερωτήματά σου.

Πόσα κιλά πρέπει να πάρω; Ένα ερώτημα που απασχολεί όλες μας. Πρέπει να πίνω γάλα; Είναι φυσιολογικό που το μωρό κλοτσάει τόσο πολύ; Μπορούμε να κάνουμε έρωτα και μέχρι πότε; Οι ερωτήσεις είναι αμέτρητες! Το βιβλίο λειτουργώντας ως οδηγός θα σου πει που θα βρεις την αντίστοιχη απάντηση καθώς είναι και 776 σελίδες!

Εννοείται βέβαια ότι αφορά και τον σύντροφό σου. Δίνει πληροφορίες για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους μέλλοντες γονείς, όπως η επιλογή γιατρού, οι διαγνωστικές μέθοδοι, η γυμναστική, οι επιλογές τοκετού, η δεύτερη εγκυμοσύνη, τα δίδυμα, το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η καισαρική τομή, και παρέχει πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουν συνηθισμένα και ασυνήθιστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Εξετάζεται η εγκυμοσύνη ανά μήνα και τα ζευγάρια ενημερώνονται βήμα προς βήμα για τον τοκετό, τη μεταγεννητική φροντίδα και τον θηλασμό.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται ένας αναλυτικός οδηγός διατροφής για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, καθώς και ξεχωριστές ενότητες σε κάθε κεφάλαιο για τους μέλλοντες μπαμπάδες, τους συντρόφους και τις ανύπαντρες μητέρες.

 

Η συγκεκριμένη αναθεωρημένη έκδοση περιέχει όλες τις ιατρικές εξελίξεις που αφορούν τον προγεννητικό έλεγχο και την ασφάλεια των φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απαντήσεις σε θέματα σχετικά με όλες τις σύγχρονες τάσεις: τις ωμοφαγικές και χορτοφαγικές δίαιτες, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα βιολογικά και τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους υποψήφιους γονείς. Επιπρόσθετα, μεγάλη έκταση έχει δοθεί στο θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της πολλαπλής κύησης, του θηλασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού στο σπίτι και στο νερό, καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στην καισαρική.

H συγγραφέας Heidi Murkoff, μητέρα και η ίδια, διατηρεί έναν ήρεμο και καθησυχαστικό τόνο σε όλο το βιβλίο, βοηθώντας πρακτικά τους μέλλοντες γονείς σε αυτή τη δύσκολη και γεμάτη ανησυχίες περίοδο της ζωής τους.

Με λίγα λόγια είναι σαν να έχεις έναν προσωπικό μαιευτήρα να σε καθοδηγεί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που εμπιστεύονται το Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος έγκυες και γιατροί σε όλο τον κόσμο!