Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες για ένα ζευγάρι, ωστόσο κρύβει και πολλές προκλήσεις. Άλλωστε, η σχέση περνάει σε μία νέα φάση και πρέπει να βρεθούν εκ νέου οι ισορροπίες.

Ωστόσο, με τη σωστή προσέγγιση, η εγκυμοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο δεμένοι και δυνατοί ως ζευγάρι. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την υπέροχη στιγμή της κοινής ζωής σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

 

*Ακούστε ενεργά τη σύντροφό σας

 

Ακόμη κι αν η σύντροφός σας είναι ξετρελαμένη που θα αποκτήσετε μωράκι, πιθανότατα είναι επίσης φοβισμένη, ανήσυχη ή νευρική. Αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής της, οφείλετε να της παρέχετε απεριόριστη στήριξη. Φροντίστε λοιπόν να γίνετε καλός ακροατής, ενθαρρύνοντάς τη να μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματά της. Αντί να ακούτε παθητικά όσα έχει να σας πει, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση της και να την κατανοήσετε.  Και επειδή είναι απολύτως φυσιολογικό να έχετε και εσείς ο ίδιος τις δικές σας ανησυχίες, είναι σημαντικό να συζητάτε συχνά και να γνωρίζετε ότι είστε μαζί σε αυτό.

*Προετοιμαστείτε μαζί

 

Ειδικά αν είναι το πρώτο σας παιδάκι, καλό είναι να ενδιαφερθείτε και εσείς ώστε να μάθετε όλα όσα θα σας χρειαστούν στο άμεσο μέλλον, από το πώς να αλλάζετε πάνες μέχρι το πώς να τοποθετείτε το παιδικό κάθισμα αυτοκινητού και να κοιμίζετε το μωρό. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικειωθείτε με τον νέο σας ρόλο και θα δείξετε στη σύντροφό σας ότι μπορεί να στηριχθεί σε εσάς. Μάλιστα, ιδιαίτερα χρήσιμο θα ήταν να μάθετε περισσότερα όχι μόνο για το μωρό σας, αλλά και για τις αλλαγές που βιώνει η σύντροφός σας αυτό το διάστημα.

*Βοηθήστε τη σύντροφό σας έμπρακτα

 

  • Μιας και η σύζυγός σας μεγαλώνει έναν άνθρωπο μέσα της, καλό θα είναι να αναλάβετε περισσότερες δουλειές του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να κάνετε γενική καθαριότητα ή να περνάτε ατελείωτες ώρες στην κουζίνα. Το συγύρισμα του σπιτιού και η προετοιμασία υγιεινών γευμάτων είναι αρκετά για να τη βοηθήσετε.
  • Διαμορφώστε έτσι το πρόγραμμά σας ώστε να συνοδεύετε τη σύντροφό σας στα ραντεβού με τον γυναικολόγο της. Το να βλέπετε το μωρό σας σε έναν υπέρηχο είναι μια εκπληκτική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.
  • Συζητήστε με τη σύντροφό σας πώς φαντάζεστε το βρεφικό δωμάτιο και αναλάβετε δράση ώστε να το κάνετε πραγματικότητα.