Είναι καλύτερο και κομβικής σημασίας για την υγεία τόσο του μωρού όσο και της μαμάς, τα μωρά να μην γεννιούνται νωρίτερα από την ορισμένη τους ημερομηνία. Όταν τα μωρά γεννιούνται πολύ νωρίς, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας για αυτό και οι ειδικοί επισημαίνουν στις μαμάδες ότι πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να κυοφορήσουν το μωρό τους, τουλάχιστον για 37 εβδομάδες.

Μέθοδοι για να αποφύγετε τον πρόωρο τοκετό

Μερικοί τρόποι, που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αποφύγετε τον πρόωρο τοκετό, περιλαμβάνουν:

1. Επισκεφτείτε το γιατρό σας νωρίς και συχνά

Είναι σημαντικό να είστε τακτικοί με τα ραντεβού σας στο γιατρό και να μην τα αμελείτε. Καλέστε τον γιατρό σας αμέσως μόλις μάθετε ή υποψιαστείτε την εγκυμοσύνη σας, μεταβείτε σε όλα τα προγεννητικά ραντεβού και κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις για να ελέγξετε την υγεία του μωρού και την δική σας.

2. Προστατέψτε την υγεία του μωρού σας

Για να προστατέψτε την υγεία του μωρού σας, κόβοντας το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Είναι εξίσου σημαντικό να ελέγξετε υποκείμενα νοσήματα ή θέματα υγείας όπως ο διαβήτης.

3. Φροντίστε το σώμα σας

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίσετε το σώμα σας, καθώς μέσα σε αυτό μεγαλώνει και αναπτύσσεται το μικρό σας. Για αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, να ξεκουράζεστε και να μην ταλαιπωρείτε το σώμα σας με υπερβολική δραστηριότητα.

4. Φροντίστε την διάθεσή σας

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μαγική, δεν είναι όμως λίγες οι μέλλουσες μανούλες που μπορεί να αισθανθούν άγχος ή πίεση όταν σκέφτονται τα νέα δεδομένα.

Για αυτό θα ήταν καλό να περπατάτε συχνά, ώστε να μετακινήστε, να κάνετε διαλογισμό ή οτιδήποτε άλλο σας βοηθά να χαλαρώσετε. Μιλήστε στο γιατρό σας και ζητήστε του πληροφορίες ή διευκρινίσεις αναφορικά με όλα σας μπερδεύουν.

Μην διστάσετε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια, αν αισθανθείτε την διάθεσή σας να παραμένει πεσμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ότι κατακλύζεστε από ανησυχίες.