Πριν κάνετε ακόμη το τεστ εγκυμοσύνης και γνωρίζετε με σιγουριά ότι πλέον θα πρέπει να… τρώτε για δύο, υπάρχουν ορισμένες πρόωρες ενδείξεις που μπορούν να σας προειδοποιήσουν από πολύ νωρίς για την εγκυμοσύνη σας.

Ποια είναι τα πρόωρα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα πιο συνηθισμένα πρόωρα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, περιλαμβάνουν:

«Χαμένη» περίοδος

Μπορεί να δηλώνει το προφανές, αλλά αν έχετε χάσει μια περίοδο, ειδικά εάν οι περίοδοι σας συνήθως λειτουργούν «ρολόι», τότε είναι πιθανό να είστε έγκυος μιας και είναι ένα σύμπτωμα πρώιμης εγκυμοσύνης που κάθε μέλλουσα μανούλα βιώνει.

Ορισμένες γυναίκες έχουν μια ασυνήθιστα μικρή ή ελαφριά περίοδο αφού έχουν ήδη μείνει έγκυες. Πρόκειται στην πραγματικότητα για αιμορραγία εμφύτευσης και μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα ως έμμηνος ρύση.

Κούραση

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια πρόκληση για το σώμα σας και για αυτό η κόπωση είναι ένα σύμπτωμα πρώιμης εγκυμοσύνης σχεδόν σε όλες τις πιθανές εμπειρίες. Όταν μείνετε έγκυος, μια τεράστια ποσότητα ενέργειας πηγαίνει στη δημιουργία πλακούντα, του συστήματος στήριξης της ζωής του μωρού σας.

Έτσι μπορεί να νιώσετε ασυνήθιστα κουρασμένη λίγο μετά τη σύλληψή σας.

Ενισχυμένη όσφρηση

Η αυξημένη αίσθηση της οσμής είναι ένα σύμπτωμα πρώιμης εγκυμοσύνης που κάνει τις προηγουμένως ήπιες μυρωδιές ισχυρές και ελκυστικές. Δεδομένου ότι είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που αναφέρουν πολλές γυναίκες, μπορεί να είστε έγκυος αν ξαφνικά μυρίζετε τα πάντα.

Πρωινή αδιαθεσία ή ναυτία

Αυτό το ενδεικτικό, αίσθημα αναστάτωσης που είναι γνωστό ως πρωινή αδιαθεσία μπορεί να σας «χτυπήσει» οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και συνήθως ξεκινά όταν είστε περίπου 6 εβδομάδων έγκυος, αν και μπορεί να διαφέρει, κάνοντας την εμφάνισή του νωρίτερα.

Οι ορμόνες, κυρίως τα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης μπορούν να προκαλέσουν το στομάχι να αδειάσει πιο αργά, με αποτέλεσμα αυτό το σύμπτωμα πρώιμης εγκυμοσύνης να μοιάζει με ναυτία.

Αλλαγές στη διάθεση

Και πάλι, αυτές οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη για την αλλαγή της διάθεσης που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατόπιν της σύλληψης.