Κατά την διάρκεια των μηνών της εγκυμοσύνης η αύξηση του βάρους σας είναι αναπόφευκτη, αφού καθώς αυξάνονται τα κιλά σας αυξάνονται και τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λάβετε τόσο εσείς όσο και το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας.

Χάνουμε εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης

Ωστόσο, πολλές είναι οι μανούλες που τείνουν να ανησυχούν για το πότε και πώς θα καταφέρουν να χάσουν τα κιλά που πήραν και να επιστρέψουν στα επιθυμητά επίπεδα βάρους. Αν και αποτελεί μια κοινή ανησυχία, οι ειδικοί προτείνουν να μην αγχώνεστε και να μην το σκέφτεστε συνέχεια.

Τα περισσότερα κιλά θα μειωθούν φυσικά και από νωρίς ενώ υπάρχει μια σειρά από υγιεινούς τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε για να μειώσετε σταδιακά τα υπόλοιπα επιπλέον κιλά. Αυτοί περιλαμβάνουν:

  • Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη θρεπτικά συστατικά, μετά την εγκυμοσύνη και ειδικά την περίοδο που θα θηλάζετε το μωρό σας.
  • Κάντε τακτικές βόλτες με το μωρό σας στο καρότσι του.
  • Δοκιμάστε απλές ασκήσεις yoga ή stretching, που θα τονώσουν τον μεταβολισμό σας και θα ενισχύσουν το μυοσκελετικό σας σύστημα.

Ξεκούραση ο καλύτερος σύμμαχος

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε ότι πλέον είστε μαμά και οι υποχρεώσεις σας θα είναι αυξημένες. Ο θηλασμός, για παράδειγμα, του μωρού σας (ή άντληση του γάλακτός σας) καίει περίπου 500 θερμίδες την ημέρα, οπότε μην ξεχνάτε ότι και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει.

Από το πρόγραμμά σας δεν θα πρέπει να λείπει και η ξεκούραση, καθώς αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να ενισχύσετε τις δυνάμεις και την ενέργειά σας, στοιχείο ζωτικής σημασίας για την απώλεια κιλών αλλά και για την διατήρηση του βάρους σας στα επιθυμητά επίπεδα.