Παρά το γεγονός ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και δεν μπορείτε να προβλέψετε με ακρίβεια τι θα συμβεί, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι αρκετά πιθανό να παρατηρήσετε στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας.

6 πράγματα που αλλάζουν στη δεύτερη εγκυμοσύνη

1. Θα νιώθετε περισσότερη κούραση

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας θα πρέπει να κυνηγάτε και να φροντίζετε και ένα μικρό παιδί, ωστόσο αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να νιώθετε μεγαλύτερη κούραση. Αρκετές γυναίκες στη δεύτερη εγκυμοσύνη τους είναι πιο πιθανό να ξεχάσουν να πάρουν τα συμπληρώματα που τους έχει προτείνει ο γυναικολόγος τους, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα επίπεδα ενέργειάς τους.

2. Θα νιώσετε νωρίτερα τις κινήσεις του εμβρύου

Στην πρώτη εγκυμοσύνη σας μπορεί να δυσκολευόσασταν να ξεχωρίσετε τις κινήσεις του μωρού από τα αέρια, αλλά τη δεύτερη φορά, θα είστε σε θέση να καταλάβετε ότι τα φτερουγίσματα αυτά είναι το έμβρυο που κινείται.

3. Η εγκυμοσύνη σας θα γίνει ορατή νωρίτερα

Η μήτρα σας δεν συρρικνώνεται πλήρως στο αρχικό της μέγεθος μετά την εγκυμοσύνη και έτσι το σώμα σας είναι προετοιμασμένο. Οι μύες σας έχουν τεντωθεί και η εγκυμοσύνη σας θα γίνεται ορατή νωρίτερα, συγκριτικά με την πρώτη.

4. Θα έχετε λιγότερο στρες

Και κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη σας θα ανησυχείτε για την ομαλή ανάπτυξη του μωρού σας και τον τοκετό, όμως λόγω της εμπειρίας θα ξέρετε πάνω-κάτω τι να περιμένετε. Θυμηθείτε πόσο άγχος είχατε τις πρώτες ημέρες με το νεογέννητο μωρό στο σπίτι! Τώρα είστε ήδη μαμά και γνωρίζετε τόσα παραπάνω για τα παιδιά που θα σας φαίνονται όλα πιο εύκολα.

5. Ίσως έχετε περισσότερους πόνους

Το σώμα αρχίζει πολύ γρήγορα να χαλαρώνει τις αρθρώσεις του, οδηγώντας σε περισσότερους πόνους στο σώμα σε σύγκριση με την πρώτη εγκυμοσύνη. Το μωρό μπορεί επίσης να είναι χαμηλότερα στην κοιλιά, λόγω προηγούμενου τεντώματος των μυών, κάτι το οποίο μπορεί να σας προκαλέσει πόνους στη μέση.

6. Ο τοκετός θα είναι πιο σύντομος

Η μήτρα και ο τράχηλος έχουν περάσει ξανά αυτή τη διαδικασία, επομένως όλες οι φάσεις του τοκετού, μέχρι την εμφάνιση του μωρού, είναι συντομότερες τη δεύτερη φορά.