Η καούρα, η δυσκοιλιότητα και ο πόνος στη μέση αποτελούν τα συχνότερα και πιο ενοχλητικά συμπτώματα εγκυμοσύνης, που την καθιστούν απρόσμενα δυσάρεστη για την μέλλουσα μητέρα. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι αποτελούν σημάδι ότι η εγκυμοσύνη σας είναι υγιής και καθ’όλα φυσιολογική, οπότε δεν θα πρέπει και να σας ανησυχούν.

Τρία ενοχλητικά συμπτώματα εγκυμοσύνης που σας κάνουν καλό

Διόγκωση και πόνος των μαστών

Πότε συμβαίνει: Συνήθως το πρώτο τρίμηνο.
Γιατί είναι καλό: Το στήθος σας γίνεται πιο ευαίσθητο εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης, ορμονών απαραίτητων κατά την εγκυμοσύνη. Σίγουρα αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό σύμπτωμα, καθώς σας προσθέτει αχρείαστο βάρος, αυτό όμως ταυτόχρονα σημαίνει ότι το νέο μέλος μεγαλώνει υγιές.

Πρωινή ναυτία

Πότε συμβαίνει: Συνήθως το πρώτο τρίμηνο.
Γιατί είναι καλό: Αν και η καταπολέμηση της ναυτίας ή της ζαλάδας μέρα με την μέρα, μπορεί να δυσκολέψει κατά πολύ την καθημερινότητά σας, θεωρείται στάδιο μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως η αιτία της πρωινής αδιαθεσίας, νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι μητέρες με πρωινή ναυτία είναι λιγότερο πιθανό να αποβάλλουν ή να γεννήσουν πρόωρα.

Αυξημένες κολπικές εκκρίσεις

Πότε συμβαίνει: Καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Γιατί είναι καλό: Δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε αν παρατηρήσετε αυξημένες κολπικές εκκρίσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς οφείλεται στα αυξημένα οιστρογόνα. Εκτός από το γεγονός ότι αποδεικνύει ότι η εγκυμοσύνη σας είναι καθ’όλα φυσιολογική, οι επιπρόσθετες εκκρίσεις βοηθούν στον καθαρισμό του κόλπου ενώ προστατεύουν και από λοιμώξεις της μήτρας.