Είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό να μαντεύετε για το φύλο του μωρού. Αλλά μπορεί να αναρωτιέστε εάν υπάρχει κάτι, εκτός από μη επεμβατικές προγεννητικές δοκιμές και προγεννητικές διαγνωστικές εξετάσεις που να μπορεί να σας αποκαλύψει αν πρόκειται για κορίτσι ή αγόρι…

Τα ευρήματα από πολλές μελέτες δίνουν στοιχεία που μπορούν να δείχνουν μια αυξημένη πιθανότητα για το φύλο του μωρού. Αν και οι ακόλουθες ενδείξεις μπορεί να μην 100% ενδεικτικές για το φύλο του μωρού, εξακολουθούν να είναι διασκεδαστικές.

Μήπως περιμένετε κορίτσι;

Μερικές ενδείξεις που θα σας προειδοποιήσουν, περιλαμβάνουν:

Έντονη πρωινή αδιαθεσία

Οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες μπορεί να βιώσουν κάποια μορφή πρωινής αδιαθεσίας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ορισμένες γυναίκες όμως, μπορεί να υποφέρουν από σοβαρή ναυτία και έμετο. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που είναι έγκυες με κορίτσια μπορεί να είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ναυτία και έμετο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτά τα ευρήματα συνδέονταν ακόμη περισσότερο με τις γυναίκες που πάσχουν από σοβαρή πρωινή αδιαθεσία. Τι φταίει; Η ορμόνη της εγκυμοσύνης hCG, λένε οι ερευνητές, την οποία τα θηλυκά έμβρυα τείνουν να παράγουν περισσότερο.

Ξεχνάτε συχνά

Για λόγους που ακόμα δεν γνωρίζουμε, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που γεννούν κορίτσια δεν πηγαίνουν καλά σε τεστ μνήμης, ειδικά σε τομείς δεξιοτήτων ακρόασης, υπολογισμού και οπτικοποίησης σε σύγκριση με τις μητέρες που κυοφορούν αγόρια.

Έτσι την επόμενη φορά που θα παρατηρήσετε ότι τείνετε να ξεχνάτε, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι κυοφορείτε κοριτσάκι.

Έχετε πολύ άγχος

Όσο περισσότερο άγχος βιώνετε όταν συλλάβετε το μωρό σας, τόσο πιθανότερο είναι να είναι κορίτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κορίτσια μπορεί να είναι λιγότερο ευάλωτα σε δυσμενείς καταστάσεις στη μήτρα από ό, τι τα αγόρια.

Σε μικρή πρόσφατη μελέτη, επισημαίνεται ότι οι μητέρες που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν σωματικό και ψυχολογικό στρες ήταν πιο πιθανό να γεννήσουν κόρες.