Εάν νιώσετε άγχος και ένταση μόλις μάθετε ότι είστε έγκυος, χαλαρώστε καθώς αποτελεί μία από τις πιο φυσιολογικές αντιδράσεις. Οι περισσότερες γυναίκες μάλιστα, παραδέχονται ότι ένιωσαν περισσότερο πανικό παρά ενθουσιασμό μόλις το έμαθαν.

Είστε έγκυος;

Σε αντίθεση με το πώς σας κάνουν οι άνθρωποι γύρω σας να αισθάνεστε, το να ανακαλύπτετε ότι είστε έγκυος, είτε το περιμένατε είτε όχι, συνήθως περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Τούτου λεχθέντος, λέγοντας θετικά πράγματα στον εαυτό σας σχετικά με την εγκυμοσύνη μπορεί να σας δώσει άνεση και αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση θετικής αυτό-ομιλίας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις αρνητικές σκέψεις και την αμφιβολία και να σας βοηθήσει να δείτε οποιαδήποτε κατάσταση πιο θετικά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που είναι καλό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας συχνά:

Θα τα καταφέρετε!

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας ότι εσείς και το μωρό σας εργάζεστε μαζί για να προετοιμαστείτε για τη γέννηση και ότι και οι δύο πιστεύετε ότι θα πετύχετε. Μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος κατάθλιψης αυξάνεται για τις έγκυες γυναίκες.

Συζητήστε με το γιατρό σας, τα μέλη της οικογένειάς σας και φυσικά τον σύντροφό σας για να ανακουφίσετε από συναισθήματα όπως η θλίψη και το άγχος.

Μια ημέρα την φορά

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να σκέφτεστε ένα πράγμα ή μία ημέρα την φορά, καθώς διαφορετικά μπορεί να σας φανούν όλα μαζί μια τεράστια ανυπέρβλητη πρόκληση. Αντιμετωπίστε τις ανησυχίες και τα καθημερινά σας προβλήματα καθώς έρχονται και μην εστιάζετε υπερβολικά στα αρνητικά.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι τα πάντα, από τρομακτική έως συναρπαστική και η μετάβαση μπορεί να είναι καλύτερη και πιο συναρπαστική όταν κάνετε πράγματα που θα ενισχύσουν την θετική σας ενέργεια και την αισιοδοξία.

Έχω τον έλεγχο

Αυτή η θετική δήλωση απομακρύνει την αρνητική αυτό-ομιλία και τις ανεπιθύμητες συμβουλές από άλλους. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι μόλις μοιραστείτε τα χαρμόσυνα νέα με την οικογένεια και τους φίλους σας, θα δεχθείτε έναν καταιγισμό από συμβουλές, ακόμα και αν δεν το ζητήσετε.

Ανεπιθύμητα σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να τρώτε και τι πρέπει να κάνετε μέχρι και το που είναι καλύτερα να γεννήσετε. Όταν φαίνεται ότι όλοι έχουν κάτι να πουν, θυμηθείτε ότι η εγκυμοσύνη πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό ταξίδι ανάμεσα σε εσάς και το μωρό σας και ότι εσείς βρίσκεστε στο «τιμόνι».