Ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία επιλογής του “τέλειου” ονόματος για το μωρό σας. Φυσικά, μπορεί να έχετε αποφασίσει ότι θα επιλέξετε το όνομα της γιαγιάς ή του παππού, ωστόσο αξίζει να σκεφτείτε μερικά πράγματα προτού κάνετε την τελική σας επιλογή. Ορίστε λοιπόν τα πέντε πράγματα που καλό είναι να σκεφτείτε προτού διαλέξετε όνομα για το μωρό σας.

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε προτού διαλέξετε όνομα για το μωρό σας

 

 

1. Σκεφτείτε τα υποκοριστικά

Το ειρωνικό πράγμα με τα ονόματα των μωρών είναι ότι συχνά, μετά από όλη την ώρα και την ενέργεια που έχετε αφιερώσει στο να κάνετε την τέλεια επιλογή, στο τέλος δεν καταλήγετε να αποκαλείτε το παιδί έτσι. Σκεφτείτε, λοιπόν, τα χαριτωμένα υποκοριστικά που προκύπτουν από το αρχικό όνομα του παιδιού και βεβαιωθείτε ότι σας αρέσουν.

2. Μη βασίζεστε στη γνώμη των άλλων

Πιθανότατα όλοι έχουμε ακούσει ένα όνομα που μας έκανε να σηκώσουμε τα φρύδια μας ή ακόμη και να βάλουμε τα γέλια. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει λόγος να λέτε σε άλλους ανθρώπους τα πιθανά ονόματα που σκέφτεστε. Άλλωστε, κανείς δεν θέλει πραγματικά τη γνώμη των άλλων για το όνομα που θα δώσει στο παιδί του.

3. Προετοιμάστε μια εξήγηση

Εάν σκέφτεστε ένα ασυνήθιστο όνομα, ετοιμαστείτε για πολλές ερωτήσεις. Κυριολεκτικά, μπορεί να σας ρωτάνε κάθε μα κάθε φορά από πού προέκυψε το όνομα και πώς το σκεφτήκατε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αν θέλετε να αποφύγετε τις εξηγήσεις, είναι απλά να πείτε ότι πρόκειται για οικογενειακό όνομα. Αυτό συνήθως κάνει τους ανθρώπους να σταματούν τις ερωτήσεις.

4. Να είστε προετοιμασμένοι για λάθη

Ομοίως, αν επιλέξετε ένα όνομα με ασυνήθιστη ορθογραφία, να είστε προετοιμασμένοι. Πιθανότατα θα πρέπει να εξηγείτε πώς γράφεται κάθε φορά που θέλετε να δηλώσετε το παιδί κάπου ή να κλείσετε ραντεβού στον γιατρό.

5. Εξασκηθείτε

Όταν έχετε καταλήξει σε ένα όνομα, φανταστείτε το γραμμένο στον τοίχο στο βρεφικό δωμάτιο του παιδιού ή τον εαυτό σας να κοιμίζει το μωρό ψιθυρίζοντας το όνομά του.