Όταν μείνετε έγκυος για δεύτερη φορά, αναπόφευκτα θα αναρωτηθείτε αν θα υπάρχουν κάποιες διαφορές από την πρώτη σας εγκυμοσύνη. Και ενώ κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και δεν μπορείτε να προβλέψετε με ακρίβεια τι θα συμβεί, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι αρκετά πιθανό να παρατηρήσετε κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη σας.

* Η δεύτερη εγκυμοσύνη σας θα αρχίσει να φαίνεται νωρίτερα

Επειδή η μήτρα σας δεν συρρικνώνεται πλήρως στο αρχικό της μέγεθος μετά την εγκυμοσύνη, το σώμα σας είναι προετοιμασμένο. Οι μύες σας έχουν τεντωθεί και έτσι η εγκυμοσύνη σας θα εμφανιστεί νωρίτερα. Φροντίστε, λοιπόν, να βγάλετε τα ελαστικά ρούχα από την ντουλάπα νωρίτερα.

* Νιώθετε κίνηση νωρίτερα

Την πρώτη φορά που είστε έγκυος, μπορεί να πιστεύετε ότι οι κινήσεις που νιώθετε είναι αέρια, αλλά τη δεύτερη φορά, θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ότι τα φτερουγίσματα αυτά είναι η κίνηση του μωρού.

* Νιώθετε περισσότερη κούραση

Σίγουρα, κατά τη διάρκεια αυτής της εγκυμοσύνης θα έχετε και ένα μικρό παιδί να κυνηγάτε, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αιτία. Οι γυναίκες στη δεύτερη εγκυμοσύνη τους είναι πιο πιθανό να ξεχνούν να παίρνουν τα συμπληρώματα που τους έχει προτείνει ο γιατρός τους, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα επίπεδα ενέργειάς τους.

* Μπορεί να έχετε περισσότερους πόνους

Το σώμα αρχίζει πολύ γρήγορα να χαλαρώνει τις αρθρώσεις του, οδηγώντας σε περισσότερους πόνους στο σώμα συγκριτικά με την πρώτη εγκυμοσύνη. Το μωρό μπορεί επίσης να είναι χαμηλότερα στην κοιλιά, λόγω προηγούμενου τεντώματος των μυών, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη.

* Ο τοκετός είναι πιο σύντομος

Η μήτρα και ο τράχηλος έχουν περάσει ξανά αυτή τη διαδικασία, οπότε όλες οι φάσεις του τοκετού, μέχρι την εμφάνιση του μωρού, είναι συντομότερες τη δεύτερη φορά.

* Έχετε λιγότερο άγχος

Σε όλα τα πράγματα, η πρώτη φορά είναι πάντα η πιο τρομαχτική. Σίγουρα, και κατά της δεύτερη εγκυμοσύνη σας θα έχετε άγχος για την ομαλή ανάπτυξη του μωρού σας και τον τοκετό, όμως λόγω της εμπειρίας θα ξέρετε λίγο-πολύ τι να περιμένετε. Θυμηθείτε πόσο άγχος είχατε τις πρώτες ημέρες με το νεογέννητο στο σπίτι! Τώρα είστε ήδη μανούλα και ξέρετε τόσα παραπάνω για τα παιδιά που θα σας φανούν όλα πιο εύκολα.