Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε γυναίκα. Όσο είστε έγκυος θα παρατηρήσετε την υπέροχη λάμψη, την αξιολάτρευτη φουσκωμένη κοιλίτσα, τα εκπληκτικά πυκνά μαλλιά αλλά και μερικές άλλες αλλαγές, που δεν είναι και τόσο.. εντυπωσιακές.

Αλλαγές και στον ύπνο όσο είστε έγκυος

Ο ήσυχος ύπνος, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι σχεδόν ανήκουστος. Κι αν τελικά τα καταφέρετε να κοιμηθείτε, όταν ξυπνήσετε μπορεί να διαπιστώσετε ότι το μαξιλάρι σας είναι γεμάτο.. σάλια, κάτι που, όπως μας λένε οι ειδικοί, είναι πολύ συνηθισμένο στην εγκυμοσύνη.

Όταν είστε έγκυος, οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο σάλιο στο στόμα λόγω της αυξημένης παραγωγής τους. Κι ενώ το σάλιο μπορεί να είναι κάτι που γενικά δεν παρατηρείτε, όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα και ειδικά στο μαξιλάρι σας μπορεί να προκαλέσει ενόχληση.

Θα χρειαστείτε ρούχα πιο νωρίς από όσο νομίζετε

Πριν ακόμα το καταλάβετε, το μωράκι σας ήδη θα έχει μεγαλώσει αρκετά, με την κοιλίτσα σας να φουσκώνει και εσάς να μην χωράτε στα ρούχα σας, όπως πριν.

Δεδομένου ότι το σώμα σας αλλάζει καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται και προχωρά, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ρούχα που κολακεύουν καλύτερα την κοιλίτσα μέσα στην οποία μεγαλώνει το μωρό σας. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι να δώσετε προτεραιότητα στην λειτουργικότητα.

Δοκιμάστε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε πράγματα που είναι ήδη μέρος της γκαρνταρόμπας σας με ρούχα μητρότητας, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια σας. Για παράδειγμα, οι πιο φαρδιές μπλούζες σας θα λειτουργήσουν τέλεια με ένα καινούργιο παντελόνι.

Η επιδερμίδα σας μπορεί να μην είναι και τόσο λαμπερή

Αν και η περίοδος της εγκυμοσύνης «χαρίζει» συνήθως λάμψη στην μέλλουσα μαμά, μπορεί να παρατηρήσετε την επιδερμίδα σας να έχει «ξεσπάσματα» ή ακόμα και να εκδηλώσετε ακμή, ακόμα και αν δεν είχατε ποτέ αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

Και δυστυχώς, δεν έχει να κάνει με το πόσο καθαρό είναι το δέρμα, έτσι οι έγκυες γυναίκες δεν μπορούν να το ελέγξουν. Η ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλείται από την αλλαγή των ορμονών.

Οι ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν το δέρμα να γίνει περισσότερο ή λιγότερο λιπαρό, κάτι που οδηγεί σε φραγμένους πόρους ή δέρμα που αισθάνεται σαν να τραβιέται σφιχτά στο πρόσωπο.