Η ευαισθησία στο στήθος μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική. Αλλά αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μπορεί να νομίζετε ότι το πρήξιμο στο στήθος σας είναι το σημάδι που περιμένατε. Θα μπορούσε να είναι αυτό;

Είναι πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης η ευαισθησία στο στήθος;

 

 

Ο πόνος στο στήθος είναι πράγματι ένα από τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης και μπορεί να εμφανιστεί σε μόλις μία έως δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Επειδή μπορεί να εμφανιστεί προτού παρατηρήσετε μια απώλεια περιόδου, ο πόνος στο στήθος μπορεί μερικές φορές να είναι ένα σημάδι εγκυμοσύνης – αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά μια οριστική απάντηση.

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος και αντιμετωπίζετε ασυνήθιστο πόνο στο στήθος, καλό είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Απλώς θυμηθείτε, μπορεί να είναι πολύ νωρίς για ένα ακριβές αποτέλεσμα. Η υπομονή αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη, αλλά δοκιμάστε ξανά σε μερικές μέρες εάν έχετε ακόμα συμπτώματα και η περίοδός σας δεν έχει κάνει την εμφάνισή της.

Να θυμάστε ότι η ενόχληση στο στήθος μπορεί να εμφανιστεί για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Μερικοί σχετίζονται με τις ορμόνες που αλλάζουν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και κατά τη διάρκεια του κανονικού σας κύκλου.

Σύμπτωμα περιόδου ή εγκυμοσύνης;

Τα συμπτώματα της πρώιμης εγκυμοσύνης είναι πολύ παρόμοια με τα συμπτώματα της κανονικής περιόδου σας. Επομένως, πώς θα διακρίνετε τη διαφορά;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν είναι πάντα εφικτό να καταλάβετε αν πρόκειται για σύμπτωμα περιόδου ή εγκυμοσύνης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν συνήθως βιώνετε πόνο στο στήθος πριν την περίοδό σας. Και πάλι, οι ορμόνες κρύβονται πίσω από το σύμπτωμά σας.

Επειδή τα επίπεδα των ορμονών σας πέφτουν πριν εμφανιστεί η περίοδος, ο πόνος στο στήθος είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τη διαφορά είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Εάν παρατηρήσετε μία ή δύο ημέρες με λίγο αίμα, αλλά χωρίς φυσιολογική περίοδο, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει αιμορραγία εμφύτευσης και εγκυμοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο γυναικολόγος σας είναι ο πλέον ειδικός να σας συμβουλεύσει σχετικά.