Η γυμναστική στην εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την μέλλουσα μαμά αλλά και για το μωρό της. Μία μορφή άσκησης που οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να συνεχίσουν είναι το τρέξιμο. Ευτυχώς, εκτός εάν προκύψουν υποκείμενα ζητήματα υγείας ή επιπλοκές εγκυμοσύνης, το τρέξιμο μπορεί να συνεχιστεί (εφόσον συμφωνεί ο γιατρός σας) όσο αισθάνεστε άνετα ενώ το μωράκι μεγαλώνει στην κοιλιά σας.

Ορισμένα πράγματα που θέλετε όμως να έχετε κατά νου, περιλαμβάνουν:

Ακούστε το σώμα σας

Συνήθως τα άτομα που αγαπούν το τρέξιμο, τείνουν να γίνονται ανταγωνιστικά ακόμα και αν ανταγωνίζονται τον εαυτό τους. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια μιας νέας πρόκλησης τρεξίματος μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική, ειδικά αν βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση, είναι σημαντικό όμως, να προσέξετε.

Το σώμα περνά από μια σειρά αλλαγών, οπότε είναι λογικό τόσο ο ρυθμός όσο και η απόσταση να μειωθούν. Για αυτό, οι ειδικοί λένε να μην αποθαρρύνεστε και να ακούτε πάντα το σώμα σας.

Παπούτσια σχεδιασμένα για τρέξιμο

Καθώς το σώμα αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα παπούτσια για τρέξιμο που χρησιμοποιούσατε πριν μπορεί να μην έχουν την υποστήριξη που χρειάζεστε σε αυτήν την φάση. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε παπούτσια για τρέξιμο με επιπλέον υποστήριξη μπορεί να είναι απαραίτητη για να συνεχίσετε το τρέξιμο.

Δοκιμάστε και τελικά επιλέξτε παπούτσια που έχουν τη στήριξη που θα προστατεύσει τα γόνατα και τους γοφούς από τον πόνο και θα κρατήσει το σώμα συνολικά υγιές και χωρίς τραυματισμούς.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα που τρέχουν αλλά για τις έγκυες είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι όταν είστε έγκυος, η θερμοκρασία του σώματος είναι πιο υψηλή.

Ως εκ τούτου, πριν βγείτε για τρέξιμο, κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος και μετά από ένα τρέξιμο, είναι απαραίτητο να συνεχίσετε να πίνετε νερό.