Η εγκυμοσύνη φέρνει πολλές αλλαγές στο σώμα μας. Μία από αυτές τις απροσδόκητες αλλαγές είναι οι αλλεργίες, που εμφανίζονται απροσδόκητα και είτε ήταν διαχειρίσιμες είτε ανύπαρκτες στο παρελθόν. Και χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι η πηγή των αλλεργιών, πολλές έγκυες γυναίκες αναρωτιούνται από που προέρχονται αλλά και τι να κάνουν για να ανακουφιστούν.

Γιατί αυξάνονται οι αλλεργίες στην εγκυμοσύνη

Μερικοί από τους συνήθεις.. «ύποπτους», περιλαμβάνουν:

Ορμόνες

Όταν οι γυναίκες είναι έγκυες και η εποχή των αλλεργιών κυλάει, μπορεί να διαπιστώσουν ότι παρουσιάζουν αλλεργίες για πρώτη φορά ή ότι οι αλλεργίες τους έχουν γίνει χειρότερες από ό,τι πριν από την εγκυμοσύνη. Και η αλλαγή αυτή σχετίζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, με τις ορμόνες.

Αυτό συμβαίνει επειδή, ενώ η αντίδραση στις αλλεργίες μπορεί να μην είναι πραγματικά διαφορετική, λόγω των αλλαγών στο σώμα που έχουν προκληθεί, ειδικά στη ρινική κοιλότητα και τις μεμβράνες, μπορεί να τις αισθάνεστε πιο έντονα.

Αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό

Το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα «ανοίγει» την πόρτα για νέες αλλεργίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η πηγή όλων των αλλεργιών είναι το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το ανοσοποιητικό βλέπει ένα αλλεργιογόνο ως επεμβατικό κίνδυνο, ακόμα κι αν δεν είναι. Ως εκ τούτου, μια επίθεση από το σώμα εξαπολύεται εναντίον του εισβολέα και το αποτέλεσμα είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζονται και «ορίζουμε» ως αλλεργία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανοίγει την πόρτα για την ύπαρξη νέων αλλεργιογόνων.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες μπορεί να βρεθούν αλλεργικές σε πολλά πράγματα στα οποία μπορεί να μην ήταν αλλεργικές στο παρελθόν. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά συμπτώματα που τείνουν να έχουν οι έγκυες γυναίκες όταν είναι αλλεργικές σε κάτι. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Αίσθημα συμφόρησης.
  • Αίσθημα ξηρότητας στο λαιμό.
  • Υγρά μάτια.
  • Κνησμός στα μάτια.
  • Καταρροή.
  • Φτέρνισμα.
  • Βήχας.