Τα πόδια των μωρών είναι μαλακά και πολύτιμα, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε παπούτσια που είναι άνετα και κατάλληλα για την ανάπτυξη των ποδιών του μικρού σας.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε σωστά τα πρώτα υποδήματα για το μικρό σας…

Πότε πρέπει να αγοράσετε τα πρώτα παπούτσια για το παιδί σας

Το μωρό σας κάνει επιτέλους τα πρώτα του βήματα! Ενώ θα ξεσπάτε από περηφάνια, είναι σημαντικό να μην βιαστείτε να αγοράσετε ακόμα το πρώτο του ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα. Τα μωρά δεν χρειάζεται να φορούν παπούτσια μέχρι να περπατήσουν έξω. Μέχρι τότε, το να μάθουν να περπατούν ξυπόλητα είναι η καλύτερη επιλογή.

Όταν πάτε να αγοράσετε τα πρώτα παπούτσια του μωρού σας, είναι ζωτικής σημασίας να μετρήσει τα πόδια του ένας επαγγελματίας. Πολλοί έμποροι λιανικής διασφαλίζουν ότι το προσωπικό τους έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να σας συμβουλεύουν για το τι είναι καλύτερο για το μωρό σας. Πάντα βάζετε το παιδί σας να περπατάει με τα παπούτσια στο κατάστημα, για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν σωστά πριν τα αγοράσετε. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΠΟΔΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

Τι πρέπει να προσέξετε στο πρώτο ζευγάρι παπούτσια του μωρού σας

Τα παπούτσια πρέπει να είναι διαθέσιμα σε ολόκληρα και μισά μεγέθη και σε διάφορα εξαρτήματα πλάτους. Πρέπει να είναι κατασκευασμένα από δέρμα, το οποίο πρέπει να είναι μαλακό και εύκαμπτο για να μην τρίβονται. Ψάξτε για ελαφριές, εύκαμπτες αντιολισθητικές σόλες που θα βοηθήσουν το μωρό σας να έχει καλή πρόσφυση στο έδαφος. Τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να ευρύχωρα, οι ραφές και οι άκρες μαλακές, τα υλικά να αναπνέουν και τα κουμπώματα να ρυθμίζονται.

Ποτέ μην πιέζετε τα πόδια του παιδιού σας να μπουν παπούτσια χωρίς να τα ξεκουμπώσετε.

Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για το πρώτο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αποκτήσει ισορροπία και έλεγχο, καθώς περπατά και θα του δώσει αυτοπεποίθηση να κάνει μερικά ακόμα βήματα. Να θυμάστε ότι εξακολουθεί να είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό σας να περπατά ξυπόλητο όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι.

Τα παπούτσια του μωρού σας θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 6 έως 8 εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να του κάνουν.

Μην αγοράζετε ποτέ παπούτσια από δεύτερο χέρι, θα έχουν διαμορφωθεί για να ταιριάζουν στα πόδια ενός άλλου παιδιού και δεν θα παρέχουν τη σωστή υποστήριξη.