Φούσκωμα μετά τον τοκετό; Φυσικές μέθοδοι ανακούφισης

Αν αντιμετωπίζετε και εσείς φούσκωμα μετά τον τοκετό, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες φυσικές μεθόδους για να καταφέρετε να ανακουφιστείτε.
1 Μαρτίου 2022 | 08:00

Επιτέλους γεννήσατε, και εκτός από τον ενθουσιασμό της συνάντησης με το μωρό σας, είναι ωραίο να αισθάνεστε λίγο πιο ανάλαφροι και να ανακουφίζεστε από αυτούς τους πόνους και τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης. Αλλά μέσα σε μια ή δύο μέρες, μπορεί να βιώσετε μια νέα ενόχληση: Νιώθετε έντονο φούσκωμα, δυσφορία ή έχετε ξαφνικά αέρια. Δεν είστε μόνη, μιας και αυτά τα συμπτώματα μετά τον τοκετό αποτελούν ένα αρκετά συχνό φαινόμενο.

Πώς θα ξεπεράσουμε το φούσκωμα μετά τον τοκετό

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλύνετε την ενόχληση των αερίων μετά τον τοκετό και το φούσκωμα. Μερικές από τις καλύτερες μεθόδους, που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

Μπαίνουμε και πάλι σε κίνηση

Εάν θέλετε να κάνετε το έντερό σας να ενεργοποιηθεί και να ανακουφιστείτε από φούσκωμα ή αέρια, τότε θα πρέπει να βάλετε και πάλι το σώμα σας σε κίνηση. Φυσικά, δεδομένου ότι αναρρώνετε από τον τοκετό, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε πολύ ήπια και να το πάρετε αργά, αφού πάρετε το «πράσινο φως» από τον γιατρό σας.

Προσπαθήστε να περπατάτε αργά μέσα στο σπίτι σας κάθε μέρα, προσέχοντας το σώμα σας και διακόπτοντας τη δραστηριότητα με οποιαδήποτε δύσπνοια ή ζάλη, μας λένε οι ειδικοί.

Yoga από το κρεβάτι

Παρόλο που μπορεί να μην έχετε άδεια για άσκηση τις πρώτες λίγες μέρες μετά τον τοκετό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε το σώμα σας με μικρούς, αλλά αποτελεσματικούς τρόπους. Η ήπια ωστόσο, yoga μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε σε αυτήν την περίπτωση.

Δοκιμάστε να τεντωθείτε ήπια όσο βρίσκεστε στο κρεβάτι και να κάνετε πόζες που ευνοούν την κίνηση του εντέρου, όπως η πόζα της γάτας.

Αυξάνουμε τις φυτικές ίνες

Δεδομένου ότι η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια μετά τον τοκετό, ίσως θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη των φυτικών ινών για να ενισχύσετε την κινητικότητα του εντέρου, μειώνοντας τις δυσάρεστες ενοχλήσεις.

Δοκιμάστε να καταναλώνετε τροφές που μπορούν να αφομοιωθούν εύκολα και να πίνετε περισσότερο νερό.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version