Η ενόχληση ή και ο πόνος χαμηλά στην περιοχή της μέσης (το σημείο γνωστό και ως ουρίτσα) είναι ιδιαίτερα συχνή στην εγκυμοσύνη. Αυτό συμβαίνει επειδή καθώς το σώμα παράγει περίσσεια οιστρογόνων και χαλάρωσης, οι σύνδεσμοι αρχίζουν να τεντώνονται. Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει ενόχληση έως και αρκετά έντονος πόνος που μπορεί να γίνει αισθητός χαμηλά στην μέση. Στη συνέχεια, καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά προς το τέλος και τα μωρά πιέζουν την ουρά, ο πόνος μπορεί επίσης να γίνει αισθητός.

Για να ανακουφιστείτε από πόνο ή ενόχληση στην μέση σας, μπορείτε να δοκιμάσετε:

Καθίστε όσο το δυνατόν λιγότερο

Δεδομένου ότι το βάρος του σώματος τοποθετείται απευθείας στην κορυφή της ουράς ενώ κάθεστε, το να κάθεστε όσο το δυνατόν λιγότερο είναι το κλειδί για να αποφύγετε τον πόνο χαμηλά στην μέση σας. Προσπαθήστε να μην παραμένετε στην ίδια θέση όσο κάθεστε για περισσότερα από τριάντα λεπτά. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση όχι μόνο καλής στάσης για το σώμα, αλλά εμποδίζει την υπερβολική πίεση στην ουρά.

Σκύψτε μπροστά όταν κάθεστε

Εάν πρέπει να καθίσετε για μεγαλύτερες περιόδους, συνιστάται η αλλαγή θέσεων καθίσματος για να ασκήσετε πίεση σε άλλα μέρη του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς γέρνετε προς τα εμπρός, το βάρος του σώματος υποστηρίζεται από τους γλουτούς και την περιοχή των οπίσθιων μηριαίων των ποδιών. Αυτό αφαιρεί την πίεση από την ουρά και καθιστά πιο άνετο να κάθεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προσοχή στο βάρος σας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το βάρος που παίρνουν οι γυναίκες ποικίλλει. Σε γενικές γραμμές, ένα υγιές βάρος για να «βάλετε» είναι 25 έως 35 κιλά. Αλλά εάν «βάλετε» περισσότερα από αυτά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να προκαλέσει πόνο στην ουρά. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση θρεπτικών τροφών και η παρακολούθηση της ποσότητας που καταναλώνετε θα διατηρήσει την πίεση στην ουρά στο ελάχιστο και θα μειώσει επίσης τη συχνότητα εμφάνισης πόνου.

Δοκιμάζουμε το stretching

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι σύνδεσμοι, οι τένοντες και οι μύες τεντώνονται και συμπιέζονται συνεχώς. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να προκληθεί πόνος στην περιοχή της ουράς. Επομένως, κάποιες διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ορισμένες διατάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, εφόσον λάβετε το «πράσινο φως» από τον γιατρό σας, περιλαμβάνουν:

  • Διάταση γάτας.
  • Γέφυρα.
  • Στάση του παιδιού.