Το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης επιφέρει πολλές προκλήσεις για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των δυσκολιών στον ύπνο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μωρά μεγαλώνουν, το σώμα γίνεται πιο βαρύ και οι πόνοι ή οι ενοχλήσεις που αισθάνεται η μαμά μοιραία μπορεί να αυξηθούν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι γυναίκες χρειάζονται ξεκούραση περισσότερο επειδή χρησιμοποιείται τόση πολλή ενέργεια για να βοηθήσει τα μωρά να μεγαλώσουν εκθετικά και το σώμα προετοιμάζεται για τον τοκετό. Σύμφωνα όμως, με τους ειδικούς σχεδόν τα τρία τέταρτα των εγκύων γυναικών δυσκολεύονται να κοιμηθούν κατά το τρίτο τρίμηνο.

Γιατί ο ύπνος είναι δύσκολος στο τρίτο τρίμηνο

Αυτό είναι ανησυχητικό δεδομένου του γεγονότος ότι χωρίς επαρκή ξεκούραση, οι έγκυες διατρέχουν κίνδυνο πρόωρου τοκετού και προεκλαμψίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ως εκ τούτου, οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να κοιμούνται όσο μπορούν, ώστε να είναι σωματικά αλλά και ψυχικά προετοιμασμένες για την διαδικασία του τοκετού.

Δεν υπάρχουν άνετες στάσεις

Οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να κοιμούνται στα αριστερά τους, επειδή δεν είναι μόνο η πιο άνετη στάση ύπνου κατά το τρίτο τρίμηνο, αλλά είναι και η καλύτερη για τη ροή αίματος και θρεπτικών συστατικών στα μωρά. Για όσες μπορεί να κοιμόντουσαν ανάσκελα ή στομάχι, αυτές οι θέσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες κατά το τρίτο τρίμηνο απλώς και μόνο επειδή είναι άβολες.

Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι μια δύσκολη μετάβαση.

Μπορεί να αναπτύξετε ρινίτιδα

Με τη ροή του αίματος στα μωρά να είναι έντονη, οι έγκυες είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν ρινίτιδα. Και εξαιτίας αυτού, μπορεί να ξυπνούν επανειλημμένα τη νύχτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρινίτιδα προκαλείται όταν η υπερβολική ροή αίματος ταξιδεύει στους βλεννογόνους. Καθώς η μύτη γεμίζει, μπορεί να είναι δύσκολο να αναπνεύσετε ειδικά όταν είστε ξαπλωμένη.

Συχνά ταξίδια στην τουαλέτα

Καθώς φτάνετε στο τρίτο τρίμηνο, τα μωρά συνεχίζουν να μεγαλώνουν με γρήγορο ρυθμό. Αυτή η ανάπτυξη αναγκάζει τη μήτρα να πιέζει προς τα κάτω τα γύρω όργανα, συμπεριλαμβανομένης της ουροδόχου κύστης. Και εξαιτίας αυτού, οι γυναίκες θα διαπιστώσουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν την τουαλέτα με μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.