Η προσπάθεια να μείνετε έγκυος μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για ορισμένα ζευγάρια. Πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση αλλά μόλις ένα ζευγάρι αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα, τότε ανυπομονεί να δει το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, που θα προμηνύει τον ερχομό του παιδιού τους. Ενώ μερικοί άνθρωποι γρήγορα βλέπουν την επιθυμία τους να γίνεται πραγματικότητα, πολλά υγιή, γόνιμα ζευγάρια, μπορεί να χρειαστεί έως και ένα χρόνο φυσικής προσπάθειας για να συλλάβουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα μικρό παράθυρο κάθε μήνα για να συλλάβετε και όλα πρέπει να ευθυγραμμιστούν σχεδόν τέλεια. Ωστόσο, αν και μπορεί να φαίνεται αποθαρρυντικό, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να μείνετε έγκυος πιο σύντομα.

Έχετε κατά νου τον κύκλο σας

Όπως είπαμε προηγουμένως, μέρος της σύλληψης είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα ευθυγραμμίζονται τέλεια, και όλα αυτά έχουν να κάνουν με το χρονοδιάγραμμα. Η γνώση του έμμηνου κύκλου μιας γυναίκας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Πολλές είναι οι εφαρμογές στο διαδίκτυο που μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση ενός κύκλου και να σας πουν πότε είναι το γόνιμο παράθυρο σας. Ωστόσο, εάν μια γυναίκα είναι αρκετά τακτική, μπορεί να το παρακολουθήσει με ένα απλό ημερολόγιο.

Η πρώτη ημέρα της περιόδου της είναι η ημέρα 1 του κύκλου και μπορεί να αναμένει ότι θα έχει ωορρηξία 12 έως 16 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο. Μόλις την παρακολουθήσει, θα μπορεί εύκολα να βρει το παράθυρο αυτό. Αυτό σημαίνει ότι ένα ωάριο πρόκειται να απελευθερωθεί και μπορεί να γνωρίζει την καλύτερη στιγμή για να έρθει σε επαφή για σύλληψη.

Μείνετε στο κρεβάτι

Τώρα που ξέρετε πότε και πώς πρέπει να οργανώσετε τις προσπάθειές σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε αφού ολοκληρώσετε την επαφή. Οι ειδικοί προτείνουν να παραμένετε ξαπλωμένη για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Το να σηκώσετε τα πόδια σας, αυτό το χρονικό διάστημα, δεν σημαίνει όμως ότι θα αυξήσετε παραπάνω τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, μιας και η θέση της λεκάνης δεν αλλάζει. Απλώς ξαπλώνοντας στο κρεβάτι, μπορείτε να βοηθήσετε το σπέρμα να περάσει από τον τράχηλο.

Είναι επίσης συνετό αυτήν την περίοδο που προσπαθείτε να μείνετε έγκυος να αποβάλλετε το στρες. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και την ωορρηξία και εάν οι γυναίκες είναι πολύ αγχωμένες μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ωορρηξίας.

Υγιεινός τρόπος ζωής, σύμμαχος της εγκυμοσύνης

Πολλοί ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσετε να ζείτε σαν να είστε ήδη έγκυος, πράγμα που ισχύει τόσο για την μέλλουσα μαμά όσο και για τον μέλλοντα μπαμπά. Τα ζευγάρια πρέπει να τρώνε καλά και να ασκούνται και οι γυναίκες να λαμβάνουν προγεννητικές βιταμίνες. Όλα αυτά τα πράγματα θα ωφελήσουν τη γονιμότητά της και θα βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι στη σωστή φόρμα για να φιλοξενήσει το έμβρυο.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα ζευγάρια πρέπει να περιορίσουν την καφεΐνη και το αλκοόλ.